Ставка Apple на сегмент послуг виправдалася

Компанія Apple Inc. (AAPL, NASDAQ) представила квартальний звіт, який показав, що стратегія по зміцненню сегмента послуг себе повністю виправдала. Послуги допомогли компанії компенсувати двозначне зниження продажів смартфонів iPhone.

Виручка Apple в третьому кварталі склала $64,7 млрд, що на $1 млрд більше прогнозів Уолл-стріт. Чистий прибуток склав $12,7 млрд, або $0,73 на акцію. Нагадаємо, що Apple в серпні провела сплати 4 до 1, тому прибуток на акцію виглядає невеликий.

Продажі iPhone склали менше половини загального доходу - трохи більше $26 млрд, що на 20% менше рік до року. Зниження продажів пов'язане з очікуванням нової версії смартфона, а також із закриттям магазинів через пандемію COVID-19. Одночасно з цим COVID-19 забезпечив зростання продажів ноутбуків і планшетів Apple. Виручка від продажу iMac склала $9 млрд, у той час як виручка від iPad склала $6,8 млрд.

Відзначимо, що Apple продовжує нарощувати виручку від сервісів, яка в минулому кварталі встановила новий рекорд і досягла $14,5 млрд. Річний дохід цього сегмента досяг майже $55 млрд, тобто компанія успішно реалізувала свій план з подвоєння доходу від послуг. В даний час через різні платформи Apple виставляє рахунки на 585 млн платних підписок.

Експерти давно передбачали, що продажі смартфонів Apple можуть сповільнюватися в міру насичення ринку. Навіть нові моделі вже не будуть достатнім стимулом для нової покупки. Через це Apple шукала можливість компенсувати ймовірні втрати. Численні зусилля з диверсифікації привели до того, що тепер зростання доходу, що не включає продажу iPhone, становить 25%.

Так як ситуація на ринку поки залишається невизначеною, в Apple не дають конкретних прогнозів на майбутні періоди. Компанія прогнозує зростання виручки завдяки продажу iPhone 12 і чекає двозначного зростання від продажу послуг. З сприятливих моментів також зниження впливу валютних коливань.

Відзначимо, що рада директорів Apple схвалив виплату щоквартальних дивідендів у розмірі $0,205 на акцію, які будуть виплачуватися акціонерам за станом на 9 листопада.

На торгах 30 жовтня акція AAPL коштувала $108,86.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»