Сильне зростання виробника безпілотників AgEagle Aerial

За останні 12 місяців акції компанії - виробника безпілотників AgEagle Aerial Systems, Inc. (AMEX: UAVS) показали зростання більш ніж на 1600%, до $10 на торгах 15 січня. Ринкова капіталізація склала $554 млрд. Для компанії складаються сприятливі умови, і вона може швидко збільшити продажі завдяки ринку безпілотної доставки.

AgEagle займається розробкою і виробництвом безпілотних літальних апаратів (БПЛА). У компанії є дві основні моделі БПЛА для сільського господарства, яке є основним ринком безпілотників у світі. БПЛА використовуються для моніторингу великих сільгоспугідь: пошуку площ уражених шкідниками рослин, оцінки вегетації тощо.

Також AgEagle надає інжинірингові послуги і виконує зборку БПЛА сторонніх замовників. Саме цей напрямок може показати найбільші темпи зростання продажів.

На даний час головним драйвером зростання котирувань AgEagle є чутки про те, що компанія розробляє транспортний безпілотник для сервісу доставки Amazon.com Inc. (NASDAQ: AMZN). Якщо чутки виправдаються, і розробка завершиться успішно, AgEagle може почати великосерійне виробництво БПЛА для доставки товарів.

Треба відзначити, що поки сильне зростання акцій AgEagle – наслідок спекуляцій на чутках. Таким чином, цей напрямок для інвестицій має підвищений ступінь ризику. Крім того, збитки компанії майже на порядок більші, ніж її продажі. У той же час, ринок БПЛА зберігає довгострокові перспективи на тлі тренда автоматизації праці.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»