Tesla досягне 500 тис. електроавто в 2020?

Компанія Tesla Inc. (TSLA, NASDAQ) в 2020 р планує поставити клієнтам 500 тис. автомобілів, що деякі експерти порахували занадто амбіційною і оптимістичною оцінкою. Однак тепер, ближче до кінця року, можна констатувати, що компанія близька до своєї мети.

Головною позитивною новиною для інвесторів залишається незмінна сила бренду Tesla: попит на електромобілі компанії все ще вище її виробничих можливостей. Тому нарощування масштабів виробництва залишається головним завданням Tesla для утримання лідерства на ринку електромобілів, поки традиційні автовиробники намагаються наздогнати компанію Ілона Маска.

У 2019 р Tesla виробила майже 370 тис. машин, що набагато більше 245 тис. в 2018 р. Але поточний, 2020 рік є особливим, оскільки споживачі продемонстрували дуже сильний інтерес до електромобілів Model 3 і Model Y.

У третьому кварталі Tesla поставила клієнтам понад 139 тис. автомобілів, що на +43% більше, ніж роком раніше. При цьому близько 124 тис. з цього числа - це Model 3 і Model Y. Це вкрай важливий сигнал для інвесторів Tesla. Він вказує на те, що компанія швидко рухається до статусу масового виробника, так як переважна кількість проданих машин припадає на більш прості в збірці моделі. Для порівняння, за третій квартал Tesla продала тільки 15,2 тис. складних в збірці і обробці Model S та X. Таким чином, Tesla зробила стратегічно вірну ставку на розширення виробництва і готує ще більш дешеві моделі авто, тоді як конкуренти як і раніше намагаються змагатися з Tesla в сегменті преміальних машин з високою собівартістю.

У третьому кварталі поставки Tesla виросли на +53%, в порівнянні з другим кварталом. Річна мета в 500 тис. машин передбачає збільшення виробництва на +36% за підсумками всього року. Це досяжний показник, з урахуванням того, що виробництво затребуваного кросовера Model Y тільки почалося.

На торгах 14 жовтня акція TSLA коштувала $ 461,3.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»