Трамп підписав закон «Про підзвітність іноземних компаній»

Президент США Дональд Трамп підписав закон «Про підзвітність іноземних компаній», повідомляє прес-служба Білого дому. Тепер компанії, акції яких торгуються в США, повинні будуть підтверджувати, що не перебувають під контролем іноземної влади.

Іноземні компанії, що працюють на території США, повинні проходити обов'язкові для американських компаній аудиторські перевірки. Якщо компанія протягом трьох років не зможе задовольнити вимоги аудиту, вона позбудеться доступу до біржі. Це також ускладнює вкладення в неї грошей американців.

Закон спрямований, в першу чергу, на таких емітентів з Китаю, як гігант електронної комерції Alibaba Group (NYSE: BABA) і нафтова корпорація PetroChina Co Ltd. (NYSE: PTR). Ініціатива може призвести до уходу низки китайських компаній з американського фондового ринку і погіршити і без того напружені відносини КНР і США.

Акції Alibaba у п'ятницю втратили 1,68%, на премаркеті в понеділок знижуються ще на 2,11%. PetroChina завершила торги 18 грудня на рівні $31,3 (+1,49%).

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»