У що інвестують Леонардо Ді Капріо і репер 50Cent?

Casper Sleep Inc., компанія з продажу матраців, в числі інвесторів якої фігурують актор Леонардо Ді Капріо і репер 50 Cent, визначила умови первинного публічного розміщення своїх акцій. Компанія повідомила, що запропонує 8,35 млн. акцій з оцінкою від $ 17 до $ 19 кожна, а також опціон на 1,25 мільйона додаткових акцій, тобто компанія може залучити до $ 182,4 млн.


Casper Sleep - це інтернет-магазин, який продає матраци, що з'явився в 2014 році. Бізнес-ідея полягала у тому, щоб продавати матраци онлайн і доставляти їх клієнтам по моделі direct-to-consumer (безпосередньо споживачеві). На сьогоднішній день компанія продала матраци понад 1,4 млн. клієнтам і відкрила 60 роздрібних магазинів в семи країнах. Асортимент Casper Sleep доповнюють постільні речі та білизна, а також нічники і інші аксесуари для спальні. За час свого існування Casper залучила фінансування на суму близько $ 355 млн. Серед інвесторів компанії Lerer Hippeau, New Enterprise Associates, IVP, Target, Леонардо Ді Капріо і 50 Cent. На останньому інвестраунді Casper Sleep оцінили в $ 1,1 млрд.


Casper Sleep позиціонує себе не як звичайного продавця матраців, а як постачальника «економіки сну», тобто всіх товарів і послуг, які потрібні людям для здорового нічного відпочинку. Casper планує розробити нові продукти і продавати їх під одним брендом. Серед цього асортименту будуть генератори білого шуму, зволожувачі повітря, трекери сну, додатки для медитації тощо. Крім того, Casper Sleep висловила прагнення вийти на ринок піжам, обсяг якого на сьогодні оцінюється в $ 32 млрд. Також компанія придивляється до індустрії товарів і послуг для домашніх тварин, в якому бачить потенціал зростання обсягом $ 5 млрд.

Продажі компанії ростуть, але маркетингові витрати вселяють побоювання. Casper очікує чистий збиток в 2019 році на рівні від $ 91,4 млн до $ 96,4 млн проти $ 92,1 млн на 2018 році. Витрати на збут та маркетинг оцінюються приблизно в $ 156 млн, що на 23% більше, ніж роком раніше. Очікується, що виручка складе від $ 437,3 млн. до $ 441,3 млн. У порівнянні з $ 357,9 млн. в 2018 році.


Casper подала заявку на лістинг на Нью-Йоркській фондовій біржі під тікером CSPR. Компанія планує використовувати кошти від розміщення для погашення заборгованості, збільшення фондів і в загальних корпоративних цілях.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»