У виробника техніки для прибирання iRobot сильні продажі в регіонах

У виробника техніки для прибирання iRobot сильні продажі в регіонах

Компанія - виробник роботизованої техніки для прибирання iRobot Corporation (IRBT, NASDAQ) представила звіт за перший квартал 2019 р.

 Інвестори були дещо розчаровані тим, що компанія, технічно не виправдала прогнозів по виручці. Однак iRobot зазначила, що попит на її продукцію був високим у всіх регіонах присутності. У поєднанні з новими продуктами, запуск яких запланований найближчим часом, це створює надійний фундамент для зростання як мінімум в короткостроковій перспективі. Таким чином, iRobot зберігає свій прогноз зростання за підсумками 2019 р.


У першому кварталі виручка iRobot виросла на 9,5% до $ 237,7 млн. Дохід на ринку США збільшився на 6,7% до $ 114,1 млн. за рахунок високої популярності високоякісних моделей роботів-пилососів Roomba iRobot i7 і i7. Більш того, ці товари залишилися популярними, незважаючи на підвищення ціни, яке iRobot зробив, щоб компенсувати вплив тарифів.


За межами США продажі зросли на 12,1% до $ 123,6 млн, у тому числі завдяки успішному запуску моделей Roomba i7 і i7 + в Японії, Китаї та регіоні Європи, Близького Сходу і Африки.


Позитивним фактором стало зростання прибутку iRobot за рахунок додаткових $ 0,14 на акцію через податкову реформу.


Менеджмент iRobot очікує зростання в другому кварталі, так як планує зберегти високий попит на свої роботи-пилососи, а крім того має намір запустити два нових продукти, які сприятимуть зростанню продажів. Зараз серед найважливіших цілей iRobot - розширення і диверсифікація портфеля, а також зміцнення ринкових позицій на всіх ринках присутності.


В 2019 фінансовому році iRobot чекає зростання виручки на 17-20% до $ 1,28- $ 1,31 млрд. Показник операційного прибутку може скласти від $ 108 млн до $ 118 млн, або від $ 3,15 до $ 3,4 на акцію.


Після публікації квартального звіту акції IRBT на постторгах подешевшали майже на 15%, що було пов'язано з розчаруванням інвесторів щодо показників виручки. Торги 23 квітня акції закінчили на позначці $ 130,57.

Powered by Froala Editor

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»