Великобританія першою схвалила вакцину AstraZeneca від COVID-19

Управління з контролю лікарських засобів і виробів медичного призначення Великобританії (MHRA) схвалило для застосування вакцину від COVID-19 виробництва Оксфордського університету і біотехнологічної компанії AstraZeneca (NASDAQ: AZN).

14 грудня в країні був виявлений новий штам коронавірусу, на 70% більше заразний. Багато держав обмежили сполучення зі Сполученим Королівством. Проте, випадки зараження новим штамом з'являються у різних кінцях світу. У США вперше виявили новий штам коронавірусу на початку тижня, хворому 20 років, і він не виїжджав за межі країни. Поява в США нового штаму може негативно позначитися на американському фондовому ринку.

Великобританія стала першою країною, яка схвалила препарат AstraZeneca. Також першою в світі вона почала вакцинацію населення, застосовуючи вакцину Pfizer Inc. (NYSE: PFE) і BioNTech SE (NASDAQ: BNTX).

AstraZeneca готова виробити 200 млн доз вакцини від COVID-19 до кінця 2020 року і 700 млн - до кінця березня 2021 року. За весь наступний рік компанія має намір виробити 3 млрд доз. Наразі AstraZeneca має договір на поставку 300 млн доз до США і 400 млн – до Європи.

Акції AZN на торгах у вівторок додали 1,05% і досягли рівня $49,9. При цьому на початку 2020 року папери коштували $50,3.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»