Жовтень 2020. Чого очікувати?

Жовтень обіцяє не лише зростання рівня зараження коронавірусом, але і нове цунамі втрати робочих місць по всій земній кулі. Починаючи з четверга 01.10.2020, авіакомпанії готуються звільнити десятки тисяч працівників, якщо вони не отримають додаткову федеральну допомогу. Disney заявили, що скоротять 28 000 працівників із-за спаду курортного бізнесу. Royal Dutch Shell має скоротити до 9 000 співробітників, тоді як німецький постачальник автозапчастин Continental AG може звільнити або перенести 30 000 робочих місць. В Америці переговори між демократами Конгресу та Білим домом щодо другої допомоги, яка могла б допомогти зберегти робочі місця авіакомпаній, відновилися, але Уолл-стріт не здавався таким оптимістичним щодо перспектив угоди.

Новий тест Covid-19, який повертає результати за 15 хвилин, був дозволений для використання в деяких європейських країнах.

Дебют компанії Palantir Technologies склав 17 мільярдів доларів у середу (30.09.2020), що наразі становить капіталізацію в $21,406 млрд., розпочавши своє нове життя як публічна компанія після 17 років секретності - традиція для програмного бізнесу, співзасновником якої став Пітер Тіль.

Глобалізація 2.0: Деглобалізація чи реглобалізація? 

Чи перенесуть компанії свої ланцюги поставок з Китаю після пандемії? 6 жовтня о 13:00 по Гонконгу/Сінгапуру (GMT + 8), відбудеться подія, де можна почути ідеї виконавчої міжнародної банківської групи Австралії та Нової Зеландії, інституції Фархана Фарукі, уповноваженого з питань торгівлі в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні Наталі Блек та засновника FutureMap Парага Ханни.

Трамп підписав законопроект про зупинку фінансування, щоб запобігти припиненню роботи уряду

Президент Дональд Трамп підписав законодавство про припинення витрат на початку четверга, щоб запобігти зупинці уряду за тижні до президентських виборів, заявив Білий дім.

Повноваження щодо витрат США втратили чинність. Білий дім оголосив, що він підписав законопроект незабаром після повернення з передвиборчої поїздки з Міннесоти. Законопроект продовжить роботу уряду до 11 грудня на поточному рівні витрат. Сенат у середу схвалив законопроект, який минулого тижня легко прийняла палата.

Демократи Конгресу та республіканці разом із представниками Білого дому минулого тижня усунули остаточний камінь спотикання, погодившись надати допомогу фермерам та більше продовольчої допомоги для малозабезпечених сімей.

Законопроект передбачає до 30 мільярдів доларів на товарну кредитну корпорацію Міністерства сільського господарства, яку адміністрація використала для надсилання фермерам виплат за допомогу від вірусів. Демократи отримали майже 8 мільярдів доларів на програму пандемії для годування дітей, які зазвичай отримують шкільні обіди.

По закінченні законопроекту про тимчасові витрати законодавці спробують завершити роботу над 12 річними законопроектами про асигнування на 2021 фінансовий рік на післявиборчій сесії кульгавих качок у листопаді та грудні. Наразі Сенат не склав жодного законопроекту, і, ймовірно, попереду бій за оплату «стіни Трампа» на американо-мексиканському кордоні та заміну військових коштів, які він перенаправив на оплату охорони кордону минулого року.

Це був глухий кут через прикордонну стіну, що призвело до 35-денного закриття уряду - найдовшого за всю історію - починаючи з грудня 2018 року.

Консультація по ребалансу інвестпортфеля - https://ffin.ua/service/investytsiinyi-portfel

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»