Зниження перевезень таксі-сервісу Lyft як момент для входу

Акції таксі-сервісу Lyft Inc. (NASDAQ: LYFT) можуть пережити корекцію після того, як компанія повідомила про зниження кількості перевезень в листопаді. Для довгострокових інвесторів це може бути можливістю для входу, адже після завершення пандемії коронавірусу очікується відновлення активності користувачів Lyft.

Lyft заявила, що в минулому місяці кількість поїздок її таксі-сервісу скоротилося на 50% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Через це компанія тепер очікує в четвертому кварталі послідовного зростання виручки по нижній межі прогнозного діапазону від 11% до 15%. Таким чином, друга хвиля COVID-19 значно вплинула на активність клієнтів Lyft. Багато штатів в США закрили магазини, курорти, обмежили переміщення туристів і бізнес-мандрівників.

Lyft втратила значний обсяг потенційної вигоди і протягом всього 2020 р. звільнила майже 1000 співробітників, скоротила зарплати і займані офісні площі. Однак одночасно Lyft змогла знизити витрати і поліпшити маржу. Тепер Lyft очікує скоригований негативний показник EBITDA краще, ніж $185 млн, тоді як раніше прогнозувала збиток $200-$190 млн.

Якщо криза COVID-19 буде нетривалою, тимчасове скорочення збитків піде на користь Lyft, а згодом компанія зможе швидко відновити колишні обсяги перевезень. У той же час, макроекономічна невизначеність впливає і на перспективи Lyft. Затяжна криза негативно вплине на ринок праці в США і споживчу активність, в тому числі у сфері послуг.

На торгах 2 грудня акція LYFT коштувала $43,4.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»