Advanced Micro Devices готує нове вторгнення

Компанія - виробник процесорів Advanced Micro Devices Inc. (AMD, NASDAQ) за останні два роки помітно потіснила конкурентів, і може просунутися ще далі.

Поява процесорів AMD Ryzen в 2017 р істотно зміцнило конкурентні позиції компанії. AMD до цього протягом приблизно 10 років поступалася лідерству на ринку центральних процесорів (CPU), де найбільші продажі мала Intel Corp. (INTC, NASDAQ).

У 2020 р AMD вторглася і в нішу високопродуктивних графічних процесорів (GPU). AMD вдалося потіснити компанію NVIDIA Corp. (NVDA, NASDAQ) завдяки новим відеокартам AMD Radeon RX 5700 і RX 5700 XT. У І кварталі AMD вдалося збільшити частку на ринку ігрових відеокарт, і в ІІ тиск на конкурента, NVIDIA, продовжилося, за відомостями німецького рітейлера Mindfactory. У другому кварталі AMD відвантажила 9800 відеокарт Radeon RX 5700 XT, тоді як поставки NVIDIA RTX 2070 Super склали 11700 одиниць. Перевага AMD для споживача - в меншій ціні при порівнянній продуктивності. Це наслідок застосування більш досконалої архітектури RDNA, яка має на 50% більшу продуктивність в перерахунку на ват в порівнянні з попередньою архітектурою.

До кінця 2020р AMD має намір випустити відеокарти наступного покоління, що ще більше посилить позиції компанії і може прискорити зростання котирувань.

На торгах 14 серпня цінний папір AMD коштував $81,3.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»