Amwell: телемедицина, яку підтримує Google

Компанія-постачальник послуг телемедицини American Well Corp. подала заявку на IPO. Ця подія привертає увагу не тільки перспективністю і хорошими результатами роботи напряму телемедицини в період COVID-19. У серпні 2020 р American Well отримала $100 млн від Alphabet Inc. (GOOGL, NASDAQ) через покупку акцій класу С.

Бізнес-модель American Well відрізняється від лідера ринку телемедицини Teladoc Health Inc. (TDOC, NASDAQ), яка продає безпосередньо послуги віддаленого доступу до медичних фахівців. American Well спеціалізується на розробці інструментів для надання подібних послуг. У American Well є платформа, за допомогою якої медичні установи та інші організації можуть надавати різні телемедичні послуги, включаючи віддалений доступ до профільних фахівців. Перевагою розробок American Well є масштабованість і можливість швидкої інтеграції в існуючі бізнес-процеси. Наприклад, у American Well є спеціалізований віртуальний сервіс для допомоги при критичних станах, таких як інсульт та інфаркт. Проблема допомоги при таких станах стоїть гостро, навіть в США, де високі витрати на медицину. Так, 34% американців можуть отримати термінову допомогу при такому стані за 60 хвилин і більше - це занадто довго. При цьому 2025 року в США на 19% скоротиться кількість неврологів, незважаючи на високі зарплати лікарів цієї спеціалізації. Через складність в освоєнні медичних професій дефіцит медпрацівників буде наростати повсюдно, одночасно збільшуючи попит на послуги телемедицини.

Станом на 30 червня 2020 р інструменти American Well обслуговували 55 цифрових планів охорони здоров'я і забезпечили більш 2,9 млн віртуальних візитів за останні шість місяців. Це один з найбільших постачальників телемедичних технологій в США, який працює з 2 тис. лікарень. Ризиком для компанії залишається високий рівень збитків.

У заявці на IPO компанія вказала виручку $202 млн за останні 12 місяців і чистий збиток $160 млн. Компанія пропонує акції вартістю $14- $16 з наміром залучити $525 млн. Компанія вийде на біржу NYSE під тікером AMWL.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»