Cоцмережа Pinterest отримала позитивний коментар від Morgan Stanley

Соціальна мережа Pinterest Inc. (PINS, NASDAQ) продемонструвала силу своєї екосистеми в період COVID-19 і продовжує отримувати позитивні оцінки.

Аналітик інвестиційного банку Morgan Stanley Брайан Новак (Brian Nowak) зазначив, що криза COVID-19 прискорив тренд переходу споживачів до платформ онлайн-торгівлі. У підсумку зросла роль таких соціальних платформ, як Facebook і Pinterest. Тепер соцмережі можуть розраховувати на залучення великих обсягів реклами. На цьому тлі в Morgan Stanley підвищили цільову ціну по акціях PINS з $34 до $44 і дали рекомендацію "вище ринку".

Брайан Новак засновує позитивний прогноз на показниках зростання кількості користувачів Pinterest. Число щомісячних активних користувачів (MAU) у другому кварталі зросла на 39% до 416 млн. При цьому Pinterest намагається монетизувати цей ріст, хоча пандемія коронавірусу скоротила темпи зростання виручки до 4% в минулому кварталі, середній дохід на користувача знизився до $0,7. Однак Pinterest посилила конкурентні позиції, і користувачі даної соцмережі залишаються залученими, навіть після скасування суворої самоізоляції.

Таким чином, у Pinterest є можливість для посилення позицій - компанії лише необхідно поліпшити монетизацію за рахунок поліпшення орієнтування реклами та оптимізації ставок, на думку аналітика Morgan Stanley.

Соцмережа Pinterest найкраще відома в США, а для зарубіжних інвесторів вона може бути в тіні більш великої та відомої соцмережі Facebook. Але у Pinterest є цінні якості, такі як лояльність аудиторії і розумні алгоритми підбору контенту, які враховують інтереси користувача і комбінують їх, пропонуючи, в тому числі, і суміжні теми.

На торгах 11 серпня акція PINS коштувала $34,4.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»