Економіка США відновлюється «дуже, дуже сильними темпами» - Ларрі Кудлоу

Економіка США відновлюється «дуже, дуже сильними темпами» і нова допомога з боку федеральних властей досягне безробітних американців в найближчі тижні або два, сказав в середу економічний радник Білого дому Ларрі Кудлоу. Кудлоу, розмовляючи з журналістами в Білому домі, виступив за скорочення додаткової допомоги з безробіття до $300 з $600 на початку пандемії коронавірусу, заявивши, що заходи стимулювання слід скорочувати повільно в міру зміцнення економіки.

«Я думаю, що економіка знаходиться в стані самопідтримки відновлення, і це відновлення має V-подібну форму, - сказав він. - Ми спостерігаємо приголомшливі цифри».

Федеральна резервна система США опублікувала протоколи свого останнього засідання, яке відбулося в липні, де було прийнято рішення зберегти процетні ставки близько нульових значень. Відповідно до поданих документів, чиновники ФРС погодилися з тим, що триваюча криза в галузі суспільної охорони здоров'я надасть важкий вплив на економічну активність, зайнятість та інфляцію в найближчому майбутньому і представляє значні ризики в середньостроковій перспективі.

Члени FOMC заявили, що вони планують утримувати поточну ставку овернайт в діапазоні 0-0,25% до тих пір, поки вони не будуть «впевнені, що економіка витримала недавні події і знаходиться на шляху до досягнення цілей Комітету з максимальної зайнятості і стабільності цін» .

Поряд із занепокоєнням з приводу економічного зростання члени заявили, що здивовані також ризиками для фінансової системи.

Хоча голова Джером Пауелл і інші офіційні особи ФРС неодноразово заявляли, що банки і пов'язані з ними установи в цілому знаходяться «в хорошій формі», члени комітету на зустрічі заявили, що вони оцінюють ймовірність зміни ситуації, якщо поширення вірусу буде тривати, і реалізуються «менш сприятливі»сценарії.

Чиновники також висловили стурбованість з приводу зростаючого рівня державного боргу.

Члени Федерального комітету з відкритих ринків відзначили, що відновлення ринку праці вже сповільнюється. Кілька учасників висловили припущення, що може знадобитися додаткове пом'якшення для сприяння відновленню економіки і повернення інфляції до мети Комітету в 2%», - говориться в протоколі засідання.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»