Фондові індекси завершили торги в глибокому мінусі

Корекція, чи реакція ринку на економіку?

Основні індекси Уолл-стріт серйозно впали в четвер, знизившись на -2,8-5,0%. Інвестори перестали вірити в високотехнологічний сектор, а економічні дані висвітили побоювання з приводу тривалого і важкого відновлення економіки. Facebook Inc, Apple Inc, Amazon.com Inc, Microsoft Inc і Alphabet втратили від -4% до -7%. Поряд з IT-компаніями значно просів дискреційний сектор. Папери енергетичних компаній втратили менше за інших. Напередодні S&P 500 і Nasdaq закрилися з черговими рекордами, а Dow підібрався до свого піку на відстань в 1,5%. Індекс волатильності Уолл-стріт в четвер перетнув свою 200-денну ковзну середню і виріс до максимального значення за 7 тижнів.

Нафта втратила за підсумками торгів у четвер

Ф'ючерси на нафту знизилися в четвер, при цьому ціни на світову еталонну нафту марки Brent досягли найнижчого рівня з липня в $44,07 за барель, оскільки зберігаються побоювання з приводу перспектив глобального попиту. Нафта West Texas Intermediate з поставкою в жовтні на Нью-Йоркській товарній біржі подешевшала на 14 центів, або 0,3%, до $41,37 за барель. Підтримку нафти не змогло надати навіть істотне зниження запасів у США, про що напередодні повідомило Управління енергетичної інформації.

Золото фінішувало на мінімумі за тиждень

Ф'ючерси на золото в четвер впали до найнижчого рівня за тиждень. Падіння збіглося з різким падінням основних фондових індексів Америки, що могло спонукати інвесторів продати метал, щоб компенсувати збитки за іншими активами. Золото, як і раніше торгується вище $1900 і це зберігає надію на те, що ціна знову досягне позначки в $2000. Найбільшим ризиком для зростання золота є дані по зайнятості в несільськогосподарському секторі США, які будуть опубліковані в п'ятницю, і тільки сильні показники можуть пошкодити ралі дорогоцінного металу, вважають аналітики. Грудневе золото (ф'ючерс) впало в четвер майже на -0,4% до $1937,80 за унцію.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»