Goldman Sachs візьме участь в IPO Ant Group

Компанія Ant Group є однією з найбільших китайських компаній в секторі фінансових технологій і володіє найвищою вартістю серед компаній-єдинорогів. Ant Group відокремилася від Alibaba в 2014 році. Головний проект Ant Group - це компанія Alipay, найбільший гравець на китайському ринку операторів мобільних платежів. Обсяг ринку становить 430 трлн юанів, тобто близько $62 трлн. Число активних користувачів Alipay перевищує 1 млрд.

Влітку Ant Group оголосила, що проведе IPO паралельно на двох біржах - Шанхайській і Гонконзькій. Старт торгів очікується орієнтовно в жовтні.

Обсяг розміщення може скласти до $30 млрд. Це IPO може стати рекордним. У разі якщо Ant Group зможе розміститися на суму близько $30 млрд, тобто на максимумі очікувань, то буде побитий рекорд саудівського нафтового гіганта Saudi Aramco, в грудні минулого року підняв в ході свого IPO $29,04 млрд. Попередній рекорд належить IPO Alibaba, яке відбулося в 2014 році в обсязі $ 25 млрд.

Організаторами лістингу виступають Morgan Stanley, JPMorgan Chase і Citigroup. Нещодавно до них також приєднався Goldman Sachs.

Прихід Goldman Sachs в якості координатора розміщення виглядає цілком закономірним. IPO такого масштабу вимагає підключення фахівців світового рівня і андеррайтерів з глобальною базою клієнтів з числа інституціональних інвесторів. Goldman Sachs має всі ці параметрами. А значить, з точки зору роздрібних інвесторів розміщення акцій Ant Group в Гонконзі і Шанхаї обіцяє бути настільки ж технічно бездоганним, як якщо б IPO проходило в Нью-Йорку і Лондоні.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»