Ігровий движок Unity на IPO

Компанія-розробник ігрового движка Unity подала заявку на IPO. Компанія Unity Software Inc. вийде на біржу NYSE під тікером U і стане першим гравцем в сегменті технологічної бази індустрії відеоігор.

Unity Software Inc. виступить як власник ігрового движка - програмного ядра для ігор на ПК, консолях і мобільних пристроях. Движок Unity дуже популярний і широко використовується як в великих проектах, так і в так званому «інді» - малобюджетних іграх для вузької аудиторії або перших проектах невеликих компаній. Unity відрізняється простотою і універсальністю. Також він відповідає сучасному тренду «розсіяного» попиту на відеоігри. Сьогодні споживачі через платформи-агрегатори отримують доступ до безлічі проектів і затримуються на кожній грі ненадовго. У підсумку, ймовірно, найбільш рентабельними, стануть недорогі гри з коротким сюжетом і кінематографічною графікою. Движок Unity добре підходить для таких проектів і може забезпечити стійкі продажу Unity Software. У 2019 р більше половини з 1000 кращих програм в магазинах Apple і Google Play виконані на движку Unity.

Треба відзначити, що поки Unity залишається збитковою, і за перші шість місяців 2020 р чистий збиток склав близько $54 млн. Це нижче збитку $67 млн за той же період 2019 р. При цьому виручка виросла майже на 39% і за півроку склала $351 млн . Адресний ринок Unity оцінюється приблизно в $30 млрд.

До теперішнього часу Unity ще не призначила дату IPO і не оголосила кількість і ціну пропонованих акцій. У заявці в SEC вказана лише звичайна для таких випадків сума очікуваного залучення в $100 млн.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»