Інтернет-платформа Overstock.com: зростання на 1000% з початку року

Акції інтернет-платформи Overstock.com Inc. (OSTK, NASDAQ) з початку року подорожчали більш ніж на 1300% і на торгах 7 серпня коштували $103,65. Драйверами зростання стали нові контракти компанії, а також позитивні рекомендації від аналітиків Уолл-стріт.

Відзначимо, що раніше менеджмент Overstock.com розглядав можливість продажу свого бізнесу електронної комерції. Однак сприятлива ситуація в сфері онлайн-продажів в останні місяці змусило керівництво змінити плани. Тепер вони заявляють, що не зацікавлені в пропозиції про придбання.

Платформа Overstock.com виграла від соціальної ізоляції в період пандемії COVID-19 і високого попиту на електронну комерцію. Виручка компанії в останньому звітному кварталі перевищила $780 млн, прибуток досяг $0,84 на акцію. В останні місяці Overstock.com розширювала клієнтську базу і виходила на нові ринки. На початку липня компанія повідомила, що виграла контракт Управління служб загального призначення (GSA) США на створення b2b платформи електронної комерції для федерального уряду. Платформа покликана допомогти агентствам з їх щорічними закупівлями обладнання на суму $6 млрд.

Пілотна програма від Overstock.com покликана впорядкувати закупівлі необхідних меблів та інших предметів для різних відомств, підвищити безпеку і заощадити гроші. GSA також випустило заяву, в якій говориться, що тестовий період програми буде тривати протягом трьох років. В цьому періоді угоду про електронну торгівлю буде зосереджено на закупівлі товарів нижче $10 000.

Аналітики Уолл-стріт позитивно оцінюють перспективи Overstock.com. Вони вважають, що основою успішного бізнесу Overstock.com стануть тверді фундаментальні показники, потенціал торговельної платформи цифрових цінних паперів і сприятлива ситуація, пов'язана з пандемією коронавірусу.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»