118 % зростання, прибутковість і № 3 в Forbes Cloud

17 квітня відбудуться IPO Zoom Video Communications — розробника платформи для проведення відео  та аудіоконференцій. Розміщення

обсягом $ 626 млн відбудеться на біржі NASDAQ під тікером ZM. Капіталізація емітента оцінюється в $ 7,74 млрд.

Емітент: Zoom Video

Тікер: ZM

Біржа: NASDAQ

Діапазон на IPO: $ 33–35

Обсяг до розміщення: $ 626 млн

Андеррайтери: Morgan Stanley / J. P. Morgan / Goldman Sachs / Credit Suisse


IPO Zoom Video Communications фото 1


1. Zoom Video Communications, Inc — один з лідерів в області сучасних засобів відеозв'язку для різних компаній. Популярним продуктом компанії є хмарна платформа для відео та аудіоконференцій, чатів і вебінарів з використанням різних мобільних та стаціонарних пристроїв. Компанія була заснована в 2011 році Еріком Юаном, який спочатку працював в WebEx. WebEх була придбана Cisco Systems в 2007 році за $ 3,2 млрд. Zoom Video включена в списки Forbes Cloud 100 (3 місце) і є одним з лідерів в квадраті Gartner. Головні акціонери компанії — Emergence Capital Partners (12,5 %), Sequoia Capital (11,4 %), Digital Mobile Venture Ltd. (9,8 %) і Bucantini Enterprises Limited (6,1 %).

2. Бізнес-модель Zoom. Бізнес-модель компанії заснована на наданні послуг з передплати. Дохід від підписки в основному залежить від кількості платних хостів і покупки додаткових продуктів (Zoom Rooms і веб-семінари Zoom Video). Хост в даному випадку — це будь-який з користувачів платформи, який ініціює конференцію через платформу Zoom і запрошує до участі в ній одного і більше співрозмовників. Тривалість контрактів — від року.

3. Продукти Zoom Video. Zoom пропонує кілька видів продуктів: конференції, веб-семінар, Zoom Rooms і Zoom Phone. Платформа має інтеграцію з хмарними додатками таких компаній, як Atlassian, Dropbox, Google, LinkedIn, Microsoft, Salesforce.com, Slack та інших.

4. Прибутковість при зростанні понад 100 %. Середні темпи зростання за останні три роки склали 134 %. У 2018 ФР виручка виросла на 149 %, у 2019 ФР — на 118 %. В 2019 ФР EBIT маржа склала 2 %; компанія заробила перші $ 6 млн операційного прибутку за виторгу в $ 331 млн. Боргу при ліквідної позиції в $ 177 млн цінних паперів та готівки у Zoom немає.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»