Лістинг Palantir Technologies: чи буде зростання?

IT-компанія Palantir Technologies оприлюднила заявку на розміщення акцій на відкритому ринку. Ринок давно чекав цієї події. Palantir Technologies планує торгуватися на Нью-Йоркській біржі під тікером PLTR. Заява про намір Palantir Technologies торгуватися на NYSE було направлено до Комісії з цінних паперів і бірж (SEC) США 25 серпня. Початок торгів акціями заплановано на вересень.

Компанія Palantir Technologies подала заявку на прямий лістинг, так що вона не буде вдаватися до послуг інвест-банків. Нова емісія акцій не планується. На публічні торги будуть виставлені пакети акцій стратегічних інвесторів компанії.

Мета компанії при виході на відкритий ринок за допомогою прямого лістингу - дати можливість кожному приватному інвесторові вільно купувати і продавати акції на біржі. Такий спосіб первинного розміщення акцій на відкритому ринку стає все більш популярним серед технологічних стартапів. Раніше аналогічним чином розмістилися Spotify і Slack Technologies.

Як очікується, компанія отримає інвестиції сумарним обсягом в $1 млрд від своїх нових інвесторів - Sompo Japan Nipponkoa Holdings і Fujitsu.

Palantir Technologies - стартап, що спеціалізується на розробці програмного забезпечення для аналізу секретних баз даних, призначених для спецслужб. У компанії стабільно великий обсяг держзамовлень. Однак, згідно з нещодавно відкритим даними, компанії поки не вдається отримати прибуток. Проте, в цьому році фінансові результати Palantir поліпшуються, а до кінця року компанія вже планує отримати прибуток.

Аналітики бачать великі можливості для роздрібних інвесторів, що входять в акції Palantir, пов'язані з перспективністю галузі обробки і аналізу великих масивів даних. Прогнозують ринкову оцінку в $10 млрд - $30 млрд, що може викликати зростання акцій на сотні відсотків.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»