Новина про електрифікацію стала драйвером котирувань Uber

Котирування акцій компанії - постачальника сервісу оренди авто з водієм Uber Technologies, Inc. (UBER, NYSE) отримали позитивний імпульс у вівторок, 8 вересня 2020 р коли компанія повідомила про значні інвестиції в повний перехід до електричного транспорту. Акція UBER коштувала $34,32.

Uber заявила, що повністю і на всіх ринках перейде до використання тільки електричних автомобілів до 2040 р. Оскільки електромобілі коштують дорого, водії отримають від Uber фінансову підтримку, на яку компанія витратить в цілому $800 млн. Допомога також буде включати знижки на зарядку або на оренду електромобілів.

Ця новина не є сенсацією, тому що очевидно, що через двадцять років значна частина автомобілів на вулицях буде повністю електричними. Uber не зможе залишитися осторонь від цього руху. Зокрема, через плани регуляторів щодо зниження викидів, вже до 2030 р Uber перейде на електромобілі в США, Канаді і Європі.

Проте, у Uber в даний час близько 5 млн водіїв по всьому світу - це великий адресний ринок для виробників електромобілів. Uber вже уклала партнерські угоди з Угоди з GM, Renault і обговорює партнерство з іншими автовиробниками.

Uber є технологічним лідером у сфері транспорту як послуги (TaaS). На початку року компанія повідомила про партнерство з автовиробником Hyundai Motor в розробці електричних літаючих таксі. Ймовірно, Uber стане першим великим гравцем, які забезпечить нову свободу переміщення по повітрю над містами і прибережною зоною.


Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»