Онлайн-рітейлер Etsy продовжить викуп акцій

Онлайн-ритейлер Etsy Inc. (ETSY, NASDAQ), який спеціалізується на продажу товарів для рукоділля, повідомив про відновлення програми зворотного викупу акцій. Розпочата в листопаді 2018 р програма на початку поточного року була припинена через пандемію COVID-19.

Згідно початкового плану Etsy, програма зворотного викупу акцій оцінювалася в $200 млн. Перш ніж компанія була змушена призупинити викуп (через необхідність оцінити ризики в період пандемії коронавірусу), було витрачено $122 млн.

Etsy завершила другий квартал з більш ніж $1 млрд готівкою і еквівалентами і $803 млн довгострокових боргів, що дозволяє знову повернутися до програми викупу акцій.

Відзначимо, що крім продажу товарів для рукоділля, Etsy спеціалізується на продажу товарів, зробленими своїми руками. У період пандемії особливо затребуваними виявилися маски. Після того, як в містах США ввели зобов'язання носити маски, продажі на платформі Etsy різко зросли. За словами керівництва Etsy, в якийсь момент запит «маски для обличчя» досягав дев'яти в одну секунду. Валові продажі товарів на платформі в 2-му кварталі зросли на 125%, що сприяло зростанню виручки на 137%. Саме маски для обличчя стали одним з головних драйверів.

Перевагою Etsy є те, що компанія співпрацює з незалежними продавцями і не викуповує їх товари. Тобто, рітейлер не несе витрат по обробці замовлень та доставку. В останні квартали Etsy провела ряд змін щодо стимулювання купівельної активності і поліпшенню споживчого досвіду. Одним з таких стимулюючих факторів є безкоштовна доставка замовлень на суму понад $35. Крім того, Etsy пропонує преференції продавцям, які підтримують можливості безкоштовної доставки, розміщуючи їх оголошення на початку пошуку.

На торгах 20 серпня акція ETSY коштувала $130,09.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»