Продажі рітейлерів в серпні, прогноз по світовій економіки від ОЕСР, інші новини до відкриття торгів 17 вересня

Ринок напередодні

Останній прогноз за станом світової економіки від ОЕСР показує, що спад не буде таким різким, як передбачалося раніше. Організація заявила, що тепер вона чекає, що світова економіка скоротиться на -4,5% цього року, що менше, ніж її червневий прогноз падіння на -6%.

Роздрібні продажі в США в серпні виросли на +0,6%, згідно з даними Міністерства торгівлі США, опублікованими в середу. Очікувалося зростання продажів на +1%. Липневий показник переглянутий до + 0,9% з + 1,2%. Роздрібні продажі без урахування бензину і автомобілів виросли на +0,7%.

За підсумками волатильних торгів 16 серпня технологічний сектор виявився найслабшим на чолі з акціями FAANG і втратив -1,56%, тоді як енергетичний сектор продемонстрував відскік і додав 4,05% на тлі зростання нафтових котирувань через урагани в США.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють негативну динаміку, продовжуючи оцінювати результати засідання і прес-конференції ФРС. Інвестори фіксують позиції в найбільш ризикованих акціях, так як Дж. Пауелл відзначив збереження високого ступеня невизначеності щодо відновлення економіки. Деякі учасники ринку очікували швидке розширення програми QE, але виявилися розчаровані відсутністю нових заходів підтримки. Проте Пауелл повторив, що нові стимули будуть прийняті в разі потреби.

Президент США намагається переконати інвесттовариства в тому, що вакцина може бути готова до поширення трохи раніше, ніж очікують. Адміністрація США сподівається отримати близько 100 млн доз до кінця 2020 року. Вважаємо, що оптимізм щодо вакцини і поліпшення епідеміологічної ситуації в США утримає індекс широкого ринку від більш глибокої корекції.

Азіатські фондові індекси закрилися зниженням. Японський Nikkei втратив -0,67%, китайський CSI300 знизився на -0,53%, і гонконгський Hang Seng впав на -1,56%. 

Європейські індекси під тиском. EuroStoxx 50 знижується на -1%. Британський FTSE втрачає -0,7% в очікуванні результатів засідання Банку Англії.

Ставка по 10-річним трежеріс коливається близько 0,68%. Ф'ючерс на нафту Brent зростає до $42. Золото знижується до $1945. Апетит до ризику невпевнений.

Очікуємо, що S&P500 відкриється гепом вниз і під час майбутньої сесії буде коливатися в широкому діапазоні 3330-3400 пунктів.

Макродані

Сьогодні увага інвесторів буде звернута на дані по числу виданих дозволів на будівництво за серпень. Очікується значення 1,520 млн проти 1,483 млн в липні. Показник вже перевищив значення початку 2020 року, і будівельний сектор в цілому показав випереджаючі темпи відновлення. Інвесторів цікавитиме, чи збережуться темпи зростання сектора.

Міністерство праці США повідомило, що кількість первинних заявок на одержання допомоги з безробіття за попередній тиждень знизилося на 33 тис. до 860 тис. При цьому економісти очікували числа заявок на рівні 830 тис. Загальна кількість заявок зменшилася при цьому до 12,63 млн із 13,54 млн.

Технічна картина

Технічно S&P500 все ще схильний до продовження консолідації, але починає проявляти ознаки короткостроковій слабкості. Сильним опором виступила 20-денна змінна середня поблизу рівня 3430. Сформувався «ведмежий» свічковий патерн «поглинання». Ймовірно зниження до нижньої межі поточної консолідації до області 3310-3320 пунктів. Якщо покупці не зможуть утримати цей важливий рівень підтримки, то індекс протестує позначку 3280.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»