Ринок США: огляд і прогноз на 07 червня. Країни G7 почали переговори щодо глобальної податкової ставки

Ринок напередодні

4 червня торги на американських фондових майданчиках завершилися в зеленій зоні. Індекс S&P 500 виріс на 0,88%, до 4229 пунктів, Nasdaq піднявся на 1,47%, а Dow Jones збільшився на 0,52%. Сектора S&P 500 продемонстрували позитивну динаміку. Краще за ринок на минулій сесії торгувалися ІТ-компанії (+ 1,92%) і телекоми (+ 1,36%). У числі аутсайдерів опинилися сектора комунальних послуг (-0,15%) і нерухомості (+ 0,12%), що свідчить про підвищення інтересу інвесторів до активів з більш високим рівнем ризику.

Новини компаній

Мережа кінотеатрів AMC Networks (AMC: + 17,7%) запустила нову програму лояльності AMC Investor Connect для своїх акціонерів, що забезпечило приплив коштів приватних інвесторів в папери компанії.

Постачальник хмарного ПО Docusign (DOCU: + 19,8%) опублікував хороші квартальні результати: виручка виявилася вище очікувань і продемонструвала суттєвий приріст.

Квартальний звіт платформи з управління цифровими операціями PagerDuty (PD: -13%) розчарував інвесторів, відбивши невисокі темпи зростання і збої в роботі програмного забезпечення.

Ми очікуємо

Сьогодні на світових фондових майданчиках спостерігається змішана динаміка. Країни G7 досягли угоди про рівень нової глобальної мінімальної податкової ставки - не менше 15%. Міністр фінансів США Джанет Йеллен заявила, що новий податок буде застосовуватися для великих технологічних компаній, наприклад, Amazon і Facebook у всіх юрисдикціях, де вони ведуть діяльність (не тільки в США). Лідери інших країн підкреслили, що будь-яка угода має відповідати потребам як розвинених країн, так і країн, що розвиваються. На наш погляд, повне узгодження цього законопроєкту зустріне чимало труднощів з урахуванням відсутності єдності думок в Конгресі США.

Також Джанет Йеллен зазначила, що, незважаючи на наростаючу інфляцію і підвищення процентних ставок, президенту Байдену слід наполягати на прийнятті інфраструктурного плану в більшому обсязі, ніж пропонують республіканці. Міністр фінансів пояснила, що нові заходи не є стимулюючими, а скоріше мають характер структурних інвестицій. Крім того, вона підкреслила, що монетарна влада в будь-якому випадку зможе врегулювати наслідки зростання інфляції.

Апетит до ризику помірний. Прибутковість 10-річних трежеріс зменшилася до 1,56%. Ціна на ф'ючерс Brent перевищує $ 71,3 за барель. Золото торгується на рівні $ 1885 за тройську унцію.

Очікуємо, що майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4200-4250 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance піднявся до 64 з 100, як і раніше відображаючи надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки в поточному році.

Технічна картина

Технічно S&P 500 все ще знаходиться в довгостроковому висхідному тренді. Торгова сесія напередодні завершилася поблизу історичного максимуму. Індикатор RSI вказує на відносну силу «биків», а показник MACD залишається на позитивній території. У короткостроковій перспективі можна очікувати висхідний рух до рівня 4250 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»