Ринок США: огляд і прогноз на 1 червня. В очікуванні імпульсу до зростання

Ринок напередодні

Торги 28 травня американські фондові майданчики переважно закрили в плюсі. Індекс S&P500 підвищився на символічні 0,08%, до 4204 пунктів. Nasdaq піднявся на 0,09%, а Dow Jones додав 0,19%. У цілому торгова сесія виявилася спокійною, як і весь травень, незважаючи на наявність каталізаторів для більш активного зростання: усі галузі широкого ринку показали слабку динаміку. Однак трохи краще за інших виглядали сектори нерухомості (+0,65%) і комунальних послуг (+0,46%).

Новини компаній

Yext (YEXT: +17,6%) представила квартальні результати вище очікувань і підтвердила прогноз на 2022 рік. Аналітики відзначають хороші операційні результати і позитивно оцінюють перспективи компанії в міру відкриття економік.

Veeva Systems (VEEV: +10,1%) також перевершила очікування по виручці і EPS в рамках квартального звіту, відобразивши рекордний приріст нових клієнтів.

HP, Inc. (HP: -8,9%) відзвітувала за другий фіскальний квартал краще за очікування і підвищила прогноз. Незважаючи на сильний попит на продукцію, рентабельність бізнесу може впасти через порушення ланцюжка поставок і зростання витрат.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють переважно позитивну динаміку. Минулий тиждень пройшов спокійно, як і весь травень: минулого місяця індекс S&P500 додав незначні 0,55%, незважаючи на наявність потенційних каталізаторів зростання (підведення підсумків сезону звітів, відкриття економік і прогрес прищепної кампанії).

У фокусі уваги на поточному тижні будуть двопартійні переговори щодо інфраструктурного плану. Раніше республіканці запропонували скоротити обсяг програми, запропонований президентом ($1,7 трлн), до $928 млрд. Вважаємо, що консенсус у Конгресі малоімовірний, оскільки позиції партій з питання інвестицій в економіку значно відрізняються.

Розмови про можливу жорсткість грошово-кредитної політики ФРС тривають, що провокує різноспрямовану реакцію ринку. З одного боку, обсяги державного стимулювання у даний час максимальні. З іншого боку, прискорення інфляції і перегрітість економіки може свідчити про можливу помилку ФРС.

Азіатські фондові майданчики продемонстрували змішану динаміку. Гонконгський Hang Seng виріс на 1,18%, китайський CSI300 додав 0,39%, а японський Nikkei225 просів на 1,15%. Європейський EuroStoxx50 підвищується на 0,38%.

Апетит до ризику зберігається. Ставка за 10-річними трежеріс коливається поблизу 1,62%. Ф'ючерс на нафту Brent долає позначку $70,7 за барель. Золото торгується близько $1910 за унцію.

Очікуємо, що майбутню сесію S&P500 проведе у діапазоні 4180-4230 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance падає до 61 зі 100, як і раніше відображаючи надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки в поточному році.

Технічна картина

Технічно S&P500 залишається в довгостроковому висхідному тренді. Індикатор RSI як і раніше знаходиться в зоні невизначеності, тому індекс широкого ринку може демонструвати різкі різноспрямовані рухи. Найближчий значущий опір розташовується в області 4190-4210 пунктів. Короткострокові перспективи бенчмарка значно покращаться у разі подолання даного рубежу.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»