Ринок США: огляд і прогноз на 1 липня. S&P500 штурмує історичні максимуми

Ринок напередодні

В останню торгову сесію другого кварталу американські фондові майданчики показали змішану динаміку. S&P500 додав 0,13% і в черговий раз оновив історичний максимум, досягнувши 4297 пунктів. Dow Jones виріс на 0,61%. Nasdaq втратив 0,17%. Позитивна статистика Міненерго США по запасах вуглеводневої сировини дозволила енергетичним компаніям показати кращі результати за підсумками сесії (+1,31%). Серед лідерів зростання опинився і промисловий сектор (+0,84%). Гірше за ринок виглядав сектор нерухомості (-0,76%).

Новини компаній

WideOpenWest (WOW: +13,5%) продасть сервісні активи на $1,8 млрд, щоб скоротити боргове навантаження. Операція буде закрита у другій половині року.

Квартальна виручка Bed Bath & Beyond (BBBY: +11,3%) виявилася вищою за очікування ринку. Компанія покращила річний прогноз виручки і EBITDA.

Папери Las Vegas Sands (LVS: +3%) позитивно відреагували на новину про можливе відкриття кордонів між Гонконгом і Макао з середини липня.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють змішану динаміку.

За даними ADP, число нових робочих місць у приватному секторі США за червень збільшилося на 692 тис., тоді як консенсус закладав зростання показника на 550 тис. Проте червневий результат виявився нижче переглянутого до 886 тис. травневого. Чиказький індекс менеджерів із закупівель (PMI) не дотягнув до прогнозу, що передбачав зниження з 75,2 п. до 70 п., і склав 66,1 п.

Ціни на нафту і природний газ продовжують ралі. З початку року ці товари подорожчали на 52% і 44% відповідно, що віщує високі темпи інфляції за підсумками червня. Напередодні Міненерго США опублікувало сильну статистику по ринку вуглеводнів за минулий тиждень. Комерційні запаси впали на 6,7 млн ​​барелів, стратегічні знизилися на 1,4 млн. Продажі нафтопродуктів зросли до 20,9 млн барелів на добу - максимуму з середини березня 2020 року. Сьогодні у фокусі уваги учасників ринку знаходиться міністерське засідання ОПЕК+, на якому повинні бути узгоджені обсяги нафтовидобутку у серпні.

Азіатські фондові майданчики на торгах 1 липня продемонстрували різноспрямовану динаміку. Гонконгський Hang Seng залишився на рівні попередньої сесії, китайський CSI300 додав 0,11%, японський Nikkei225 опустився на 0,29%. EuroStoxx50 піднімається на 1%. Ф'ючерс на S&P500 зростає на 0,2%.

Апетит до ризику зберігається. Ставка 10-річних трежеріс знизилася до 1,45%. Ціна на ф'ючерс Brent перевищила $75 за барель. Золото торгується поблизу $1770 за тройську унцію.

Очікуємо, що майбутню сесію S&P500 проведе в діапазоні 4270-4320 пунктів.

Макростатистика

Сьогодні будуть опубліковані щотижневі дані по кількості первинних звернень за допомогою з безробіття (прогноз: 400 тис. проти 411 тис. тижнем раніше).

Звіти

Звіт за квартал, що завершився 31 травня, опублікує аптечна мережа Walgreens Boots Alliance. У консенсус-прогноз закладається продовження відновлення виручки, проте передбачається, що вона як і раніше буде нижче, ніж в аналогічному періоді 2020-го. Очікується, що продажі знизяться на 3,3% р/р, до $33,5 млрд. За прогнозом, результати рітейл-сегмента повернуться до докризового рівня і, ймовірно, трохи підвищаться. У той же час оптовий напрямок може втратити більше половини своєї виручки через підготовку звітності до продажу Alliance Healthcare компанії AmerisourceBergen. Угоду планується підписати в серпні. Також в угоду увійде частина сегмента Retail Pharmacy International в Європі. Таким чином, компанія концентрується на ключовому напрямі діяльності Retail Pharmacy USA, що має привести до оптимізації бізнес-процесів. Консенсус-прогноз передбачає зростання квартального EPS non-GAAP на 38,5% р/р, до $1,15.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance підвищився до 54 зі 100 завдяки позитивній макростатистиці. Однак інвестори продовжують оцінювати можливі дії ФРС після зміни риторики з ультрам'якої на помірно «яструбину».

Технічна картина

S&P500 продовжує рух в довгостроковому висхідному тренді. Напередодні індекс широкого ринку консолідувався близько до психологічно значимої позначки 4300 пунктів. Індикатор RSI продовжує вказувати на перевагу «биків», потенціал для подальшого зростання зберігається, але ризик короткострокової корекції посилюється. Інвесторам варто стежити за підтримкою на рівні 4255 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»