Ринок США: огляд і прогноз на 1 вересня. Хід торгів визначать дані по зайнятості від ADP

Ринок напередодні

На торгах 31 серпня американські фондові майданчики продемонстрували негативну динаміку. Індекс S&P500 скоротився на 0,13%, до 4523 пунктів. Dow Jones втратив 0,11%, а Nasdaq опустився на 0,04%. В аутсайдерах опинилися енергетичні компанії (-0,73%), які слідували за рухом нафтових котирувань, і ІТ-сектор (-0,56%). Краще за ринок виглядали емітенти секторів нерухомості (+0,62%) і циклічних споживчих товарів (+0,37%).

Новини компаній

AC Immune (ACIU: +16,3%) оголосила, що препарат для лікування хвороби Альцгеймера, який розробляється нею, показує статистично значимий результат по уповільненню погіршення когнітивних здібностей у пацієнтів.

Virgin Galactic (SPCE: +9%) анонсувала плани по розширенню парку літальних апаратів з тим, щоб до 2030-го збільшити число польотів до 660 на рік.

Результати Zoom Video Communications (ZM: -16,7%) у другому кварталі перевершили очікування ринку. Проте уповільнення зростання виручки зіпсувало настрій інвесторам.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють переважно позитивну динаміку. У фокусі уваги інвесттовариства будуть дані по зайнятості від компанії ADP, а також результати міністерської зустрічі ОПЕК+. На симпозіумі в Джексон-Хоул стан ринку праці було позначено головою ФРС як основний фактор, який визначатиме параметри QE, тому дані від ADP можуть вплинути на хід торгів.

Динаміка нафтових котирувань зараз залежить від результатів міністерської зустрічі ОПЕК+. Поширення нових штамів коронавірусу і, як наслідок, зниження мобільності населення, а також наближення сезонного ослаблення попиту на паливо в жовтні може змусити ОПЕК+ переглянути раніше узгоджений план по збільшенню видобутку на 0,4 млн барелів на добу щомісяця до кінця року. Уповільнення темпів зростання провідних економік також чинить тиск на попит.

Вчорашнє ослаблення активності «биків» на фондовому ринку було обумовлено слабкими макроданими по США. Так, індекс споживчої впевненості в серпні впав до 113,8 пункту, що виявилося нижче прогнозу у 124 пункта і липневого рівня 125,1 пункту. Індекс менеджерів із закупівель Чикаго (Chicago PMI) також скоротився в серпні до 66,8 пункту в порівнянні з 73,4 пункту в липні, тоді як консенсус припускав зниження показника лише до 68,4 пункту.

Азіатські фондові майданчики продемонстрували позитивну динаміку. Гонконгський Hang Seng виріс на 0,58%, китайський CSI300 піднявся на 1,33%, японський Nikkei225 додав 1,29%. EuroStoxx50 підвищується на 1,2%.

Апетит до ризику посилюється. Ставка 10-річних трежеріс збільшилася до 1,3%. Ціна на ф'ючерс Brent піднімається вище $71,9 за барель. Золото коригується до $1813 за тройську унцію.

Очікуємо, що майбутню сесію S&P500 проведе в діапазоні 4500-4540 пунктів.

Макростатистика

Сьогодні будуть опубліковані дані по кількості створених робочих місць в приватному секторі США в серпні від компанії ADP. Консенсус передбачає зростання до 610 тис. у порівнянні з 330 тис. у липні.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance піднявся до 62 пунктів, відображаючи спокійний новинний фон після виступу глави ФРС в Джексон-Хоул.

Технічна картина

S&P500 продовжує рух у висхідному тренді. Напередодні бенчмарк консолідувався у вузькому діапазоні, утримавшись вище психологічно важливої ​​позначки 4500 пунктів. Зростання на короткостроковому горизонті може продовжитися, оскільки індикатори RSI і MACD підтримують покупців. Найближча мета «биків» - рівень 4560 пунктів. Для розвороту тренда S&P500 повинен закріпитися нижче підтримки в області 4370-4400 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»