Ринок США: огляд і прогноз на 1 жовтня. Ініціатива перейшла до «ведмедів»

Ринок напередодні

На торгах 30 вересня американські фондові майданчики продемонстрували негативну динаміку. Індекс S&P 500 впав на 1,19%, до 4308 пунктів. Dow Jones втратив 1,59%. Індекс Nasdaq знизився на 0,44%. Усі сектори закрилися в червоній зоні. Краще за інших виглядали телекоми (-0,42%), ІТ-компанії (-0,68%) і представники сфери комунальних послуг (-0,83%). У лідерах падіння виявилися емітенти промислового сектора (-2,11%) і виробники нециклічних споживчих товарів (-1,85%).

Новини компаній

Компанія Virgin Galactic (SPCE: +12,2%) отримала дозвіл виконувати космічні польоти за ліцензією Федерального управління цивільної авіації США після завершення розслідування.

Американська мережа роздрібних магазинів товарів для будинку Bed Bath & Beyond (BBBY: -22,1%) продемонструвала слабкі квартальні результати у зв'язку з проблемами в ланцюжках поставок і інфляційним тиском.

Продавець уживаних автомобілів CarMax (KMX: -12,6%) відзвітував по прибутку гірше за очікування через зростання операційних витрат.

Ми очікуємо

Напередодні президент Джо Байден підписав закон про тимчасові витрати для фінансування уряду в повному обсязі до 3 грудня, запобігаючи таким чином припиненню роботи державних органів. Конгресу ще належить радикально вирішити питання про підвищення стелі запозичень. Це необхідно зробити до середини жовтня, щоб уникнути дефолту уряду. Поки двопартійний консенсус не досягнутий: республіканці не підтримують збільшення стелі боргу, а демократи не планують застосовувати механізм бюджетного примирення.

Лідери демократів в Палаті представників пізно ввечері у четвер відклали заплановане голосування щодо двопартійного законопроекту про інфраструктуру (який раніше був схвалений Сенатом). Таке рішення було прийнято через розбіжності між прогресивним і помірним крилом партії. Очікується, що демократи відновлять переговори сьогодні.

Швидке згортання програми QE, проблеми в ланцюжках поставок, інфляційний тиск, а також швидке зростання прибутковості трежеріс продовжують чинити істотний негативний вплив на ринки.

Азіатські фондові майданчики продемонстрували негативну динаміку. Японський Nikkei 225 втратив 2,31%, китайські біржі сьогодні закриті у зв'язку з державним святом. EuroStoxx 50 знижується на 0,75%.

Апетит до ризику невпевнений. Ставка 10-річних трежеріс становить 1,53%. Ціна на ф'ючерс Brent коливається близько $78,5 за барель. Золото зростає до $1755 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4270-4320 пунктів.

Макростатистика

Сьогодні будуть опубліковані базовий і загальний ціновий індекси витрат на особисте споживання в США (прогноз: зростання на 3,4% і 4,2% р/р відповідно проти 3,6% і 4,2% за минулий період).

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance знижується до 58 пунктів, відображаючи побоювання ринку, пов'язані з ростом прибутковості трежеріс.

Технічна картина

Індекс S&P 500 знаходиться нижче 50-денної ковзної середньої в зоні локального мінімуму біля позначки 4300 пунктів. У разі пробою цього рівня S&P 500 може продовжити рух до зони підтримки в районі 4230-4260 пунктів. RSI все ще вказує на тенденцію до зниження.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»