Ринок США: огляд і прогноз на 10 вересня. Тон торгам задають песимісти

Ринок напередодні

Торги 9 вересня на американських фондових майданчиках знову завершилися в мінусі. Індекс S&P 500 знизився на 0,46%, до 4493 пунктів. Dow Jones втратив 0,43%, а Nasdaq - 0,25%. Слабкий ріст показали фінансовий (+0,25%), енергетичний (+0,12%) і сировинний (+0,07%) сектори. В аутсайдерах опинилися представники сфери нерухомості (-2,12%) і охорони здоров'я (-1,17%).

Новини компаній

Rocket Lab USA (RKLB: +37,3%) оголосила про укладення угоди щодо запуску групи з 25 супутників IoT для французької компанії Kinéis.

Рітейлер Torrid Holdings (CURV: +32,4%) відзвітував краще за очікування аналітиків і представив сильні прогнози на наступний квартал.

Квартальні результати постачальника бази даних для корпоративних додатків Couchbase (BASE: -19,3%) засмутили інвесторів: хоча його виручка виявилася трохи вище очікувань, EPS недотягнув до консенсусу.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють змішану динаміку.

На фондовому ринку США продовжують панувати песимістичні настрої. Головним чином вони викликані побоюваннями з приводу уповільнення економіки і перспективами скорочення QE. Крім того, у інвесторів викликають занепокоєння майбутні обговорення законодавцями нової стелі держборгу і програми економічних стимулів обсягом $3,5 трлн.

Число первинних звернень за допомогою з безробіття за минулий тиждень оновило мінімум березня 2020 року і склало 310 тис. при консенсусі 340 тис. Останні дані про кількість відкритих вакансій відображають високий попит на робочу силу. Стан ринку праці залишається одним з двох визначальних чинників для ФРС при прийнятті рішення про терміни і параметри скорочення QE. Інвестспільнота продовжує вважати, що на одному з найближчих засідань FOMC буде оголошено про скорочення покупок активів на $15 млрд на місяць починаючи з грудня поточного року або з першого кварталу 2022 року.

Азіатські фондові майданчики завершили торги 10 вересня на позитивній території. Гонконгський Hang Seng виріс на 1,91%, китайський CSI 300 додав 0,88%, японський Nikkei 225 піднявся на 1,25%. EuroStoxx 50 зростає на 0,44%.

Апетит до ризику невпевнений. Ставка 10-річних трежеріс знизилася до 1,30%. Ціна на ф'ючерс Brent піднімається вище $72 за барель. Золото рухається до $1802 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4460-4510 пунктів.

Макростатистика

Сьогодні буде опублікований індекс цін виробників за серпень. Ринок очікує уповільнення зростання показника до 0,6% м/м з 1% м/м у липні.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance знаходиться на рівні 61 пункту, відображаючи стурбованість інвесторів з приводу уповільнення економіки і майбутнього скорочення QE.

Технічна картина

S&P 500 продовжує рух у висхідному тренді. Лінія MACD перебуває нижче сигнальної лінії, негативно впливаючи на настрої покупців. Нижня межа тренда збігається з 50-денною ковзною середньою, яка виступає найближчим рівнем підтримки.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»