Ринок США: огляд і прогноз на 11 жовтня. В очікуванні рішення регулятора

Ринок напередодні

Торги 8 жовтня на американських фондових майданчиках завершилися в червоній зоні. Індекс S&P 500 опустився на 0,18%, до 4391 пункту. Dow Jones втратив 0,03%, Nasdaq скорегувався на 0,51%. Позитивну динаміку продемонстрували енергетичні компанії (+3,13%) завдяки продовженню зростання цін на нафту і сектор фінансів (+0,48%) на тлі підвищення прибутковості трежеріс. Аутсайдерами стали емітенти, чутливі до прибутковості «десятирічок»: сектори нерухомості (-1,12%) і комунальних послуг (-0,74%).

Новини компаній

Акції розробника ПЗ Momentive Global (MNTV: +9,6%) зросли на тлі обговорення можливої ​​підготовки компанії до поглинання.

Попередні квартальні результати виробника медичного обладнання Quidel (QDEL: +1,3%) виявилися вищими за очікування завдяки посиленню попиту на тести на COVID-19.

Клінічні випробування AlloCAR-T біотехнологічної компанії Allogene Therapeutics (ALLO: -46,1%) були припинені FDA через виявлення хромосомних аномалій у одного з випробовуваних.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють змішану динаміку. Стурбованість інвесторів пов'язана з ростом цін на енергоносії, який може чинити тиск на темпи розширення глобальної економіки. Зокрема, ціни на вугілля і газ продовжують бити рекорди, а сира нафта торгується поблизу семирічних максимумів. Зниження поставок енергоносіїв змушує заводи в Європі і Азії скорочувати виробництво, що підсилює тиск на ланцюжки поставок і викликає побоювання з приводу розвитку стагфляції, при якій висока інфляція зберігається на тлі уповільнення зростання економіки. Ціна помилки центральних банків підвищується. Їх основне завдання - не чинити тиск на сукупний попит і не погіршити інфляцію.

Інвесторам також зіпсувала настрій статистика щодо кількості нових робочих місць в несільськогосподарському секторі, опублікована в п'ятницю. Показник склав всього 194 тис. при консенсусі в 479 тис. і серпневому значенні 366 тис. Рівень безробіття знизився до 4,8%, що краще очікувань у 5,1% і 5,2% в попередньому місяці. Вплив цих даних на плани регулятора щодо скорочення кількісного пом'якшення невизначений. Раніше голова ФРС Джером Пауелл заявив, що, на його думку, показники зайнятості, достатні для згортання програми, були «практично досягнуті», і він не очікує «нокаутуючого» звіту за вересень. Однак уповільнення темпів створення нових робочих місць може свідчити про те, що тиск пандемії і її наслідків на економіку зберігається.

Азіатські фондові майданчики на торгах показали позитивну динаміку. Японський Nikkei 225 виріс на 1,6%, китайський CSI 300 піднявся на 0,13%, гонконгський Hang Seng додав 1,96%. З початку поточної сесії EuroStoxx 50 втрачає 0,34%.

Апетит до ризику підвищується. Ставка 10-річних трежеріс становить 1,61%. Ціна на ф'ючерс Brent знаходиться біля позначки $84 за барель. Золото торгується на рівні $1756 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4350-4400 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance піднявся до 60, відображаючи оптимізм інвесторів на тлі прийняття рішення про тимчасове підвищення стелі держборгу.

Технічна картина

S&P 500 продовжує перебувати в довгостроковому висхідному тренді. Бенчмарк тестує зону опору на рівні 50-денної ковзної середньої. Індикатори MACD і RSI формують короткострокову «бичачу» дивергенцію. Найближчим часом S&P 500 може спробувати подолати рівень 50-денної середньої, що послужить сигналом до повернення на траєкторію зростання. Найближча підтримка розташована на рівні 4300 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»