Ринок США: огляд і прогноз на 12 жовтня. В очікуванні сезону звітності

Ринок напередодні

Торги 11 жовтня на американських фондових майданчиках завершилися в червоній зоні. Індекс S&P 500 опустився на 0,69%, до 4361 пункту. Dow Jones втратив 0,72%, Nasdaq просів на 0,64%. Позитивну динаміку продемонстрували лише сектор нерухомості (+0,17%) і сировинні компанії (+0,03%). Аутсайдерами стали комунікаційні (-1,45%), комунальні (-1,34%) і фінансові компанії (-1,01%).

Новини компаній

Акції Aspen Technology (AZPN: +12,3%) зросли після повідомлення про об'єднання з Emerson в рамках угоди на суму близько $11 млрд, що передбачає премію в 13% у порівнянні з ціною закриття п'ятниці.

Авіакомпанія Southwest Airlines (LUV: -4,2%) скасувала понад 2 тис. рейсів у вихідні і 300 в понеділок, посилаючись на погану погоду, проблеми управління повітряним рухом і брак персоналу.

Виробник автомобільних комплектуючих Aptiv (APTV: -3%) знижує річний прогноз продажів через брак чіпів.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють негативну динаміку. Загальна кон'юнктура ринку практично не змінилася: триваюче відновлення економіки, стійкий прибуток компаній і підтримуюча грошово-кредитна політика врівноважують негативні настрої, пов'язані з побоюваннями стагфляції, поточними проблемами в ланцюжках поставок, завищеними оцінками вартості компаній, зростаючими ставками трежеріс і подорожчанням енергоносіїв. Сьогодні на ринку відсутні значущі каталізатори, які могли б однозначно визначити напрямок руху котирувань, при цьому тенденція до зниження в цілому переважає.

Інвестори очікують на публікацію важливих макроданих (CPI за вересень і звіт про роздрібні продажі), а також початок сезону звітності за третій квартал, який відкриють представники фінансового сектора 13 жовтня. Консенсус передбачає, що зростання прибутку в поточному кварталі сповільниться у порівнянні з піковими значеннями попереднього звітного періоду. Збої в ланцюжках поставок і тиск на маржинальність, відповідно до очікувань ринку, стануть найбільш важливими елементами майбутніх звітів.

Азіатські фондові майданчики закрилися в мінусі. Японський Nikkei 225 втратив 0,94%, китайський CSI 300 знизився на 1,06%, гонконгський Hang Seng просів на 1,43%. З початку поточної сесії EuroStoxx 50 втрачає 0,73%.

Апетит до ризику помірний. Ставка 10-річних трежеріс становить 1,61%. Ціна на ф'ючерс Brent знаходиться біля позначки $84 за барель. Золото торгується на рівні $1754 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4330-4380 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance незначно скоротився до 59, відображаючи поточну ринкову тенденцію до зниження на тлі відсутності значимих каталізаторів.

Технічна картина

S&P 500 продовжує рух в довгостроковому висхідному тренді нижче рівня 50-денної ковзної середньої. Індикатори MACD і RSI демонструють короткострокову «бичачу» дивергенцію. Найближчим часом S&P 500 може намагатися подолати рівень 50-денної середньої, що стане сигналом до повернення на траєкторію зростання. Найближча підтримка розташована на рівні 4300 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»