Ринок США: огляд і прогноз на 13 липня. Інфляція знову у фокусі уваги

Ринок напередодні

12 липня головні американські майданчики завершили торги в плюсі, оновивши історичні максимуми. Індекс S&P500 виріс на 0,35%, до 4385 пунктів, Nasdaq збільшився на 0,21%, а Dow Jones додав 0,36%. Більшість секторів закрилися в зеленій зоні. У лідерах зростання опинилися фінансовий (+0,96%) і комунікаційний (+0,9%) сектори, а також сектор нерухомості (+0,86%). Найгіршу динаміку продемонстрували компанії нециклічних споживчих товарів (-0,21%).

Новини компаній

Керівництво State Auto Financial (STFC: +191%) схвалило поглинання страховиком Liberty Mutual за ціною $52 за папір з премією в 201% до попередньої ціни закриття.

Рада директорів L Brands (LB: +4,1%) схвалила поділ компанії на дві організації. Починаючи з 2 серпня, Victoria's Secret (PINK) та інший бізнес компанії, Bath & Body Works (BBWI), будуть торгуватися окремо.

Папери Virgin Galactic Holdings (SPCE: -17,3%) впали після оголошення про плани щодо додаткової емісії акцій на $500 млн.

Ми очікуємо

Після впевненого зростання напередодні індекси коригуються в очікуванні американської макростатистики. Сьогодні увага інвесторів буде зосереджена на даних по споживчій інфляції в червні. Очікується, що темпи зростання цін сповільняться до 4,9% р/р у порівнянні з 5% р/р у травні. Проте навіть цей показник значно перевищує таргет ФРС США (2%). Важливим індикатором також стане приріст цін в щомісячному обчисленні. Консенсус передбачає зниження з 0,7% до 0,4%, що повинно підтвердити тимчасовий характер сплеску інфляції. Дані по динаміці цін публікуються напередодні виступу Джерома Пауелла перед Конгресом у середу і четвер. Як наслідок, риторика голови ФРС може змінитися в разі перевищення показником цільових значень.

Також сьогодні стартує сезон звітності, який за традицією відкриють банки. Згідно до консенсусу FactSet, в середньому зростання EPS за другий квартал може скласти 7,2%, що є найкращим показником за всю історію спостережень з 2002 року.

Азіатські фондові майданчики минулої торгової сесії продемонстрували позитивну динаміку. Гонконгський Hang Seng додав 0,62%, китайський CSI300 виріс на 0,18%, а японський Nikkei225 збільшився на 0,52%. EuroStoxx50 втрачає 0,03%.

Апетит до ризику помірний. Ставка 10-річних трежеріс знаходиться на рівні 1,36%. Ціна на ф'ючерс Brent перевищує $75,7 за барель. Золото торгується на рівні $1810 за тройську унцію.

Очікуємо, що майбутню сесію S&P500 проведе в діапазоні 4350-4400 пунктів.

Макростатистика

Сьогодні будуть опубліковані дані по рівню споживчої інфляції в червні. Консенсус передбачає уповільнення зростання до 4,9% р/р у порівнянні з 5% р/р у травні.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance знизився до 55 зі 100, відображаючи побоювання інвесторів перед публікацією даних щодо червневої інфляції.

Технічна картина

Технічно S&P500 продовжує рух в довгостроковому висхідному тренді. Напередодні індекс широкого ринку досяг нового історичного максимуму. Індикатор MACD підтримує покупців. Втім, на денному і тижневому графіках за індикатором RSI формується «ведмежа» дивергенція, тому ризик корекції від області опору 4400-4420 пунктів зростає.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»