Ринок США: огляд і прогноз на 13 серпня. Попит на активи з високим рівнем ризику

Ринок напередодні

12 серпня в ході спокійних торгів американські фондові майданчики продемонстрували позитивну динаміку. S&P500 підвищився на 0,3%, до 4461 пункту, оновивши історичний максимум. Nasdaq піднявся на 0,35%, Dow Jones додав 0,04%. Лідером зростання стали сектори охорони здоров'я (+0,77%) і ІТ-компанії (+0,59%). Найбільш слабким виглядав енергетичний сектор (-0,49%) через невелику корекцію у нафтових ф'ючерсах. Відзначається перетікання капіталу з акцій «вартості» в акції «зростання».

Новини компаній

Розробник сервісу онлайн-дейтингу Bumble (BMBL: +6,6%) представив сильні квартальні результати, а також підвищив фінансові прогнози на поточний рік.

Компанія Opendoor Technologies (OPEN: +24%), що управляє онлайн-платформою для купівлі-продажу нерухомості, приємно здивувала інвесторів прогнозом про позитивну EBITDA в третьому кварталі.

Виробник аудіосистем Sonos (SONO: +7,4%) повідомив про високий попит на продукцію, квартальні результати перевершили очікування.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють слабку позитивну динаміку. Учасники ринку продовжують оцінювати ризики для глобальної економіки, пов'язані з поширенням штаму «дельта». Спостерігається стійкий попит на активи, що характеризуються високим рівнем ризику, оскільки інвестори переконані в швидкому поліпшенні епідеміологічної ситуації на тлі достатньої ефективності вакцин. Опитування керуючих активами, проведене Reuters, показує: ця тенденція підтримує переконаність інвесторів у тому, що інфляція носить тимчасовий характер. Цю тезу багато разів повторював Джером Пауелл, але лише на цьому тижні макродані підтвердили правоту глави ФРС.

Як і очікувалося, FDA дозволило використання третьої дози вакцин Pfizer і Moderna для людей зі зниженим імунітетом. Це підтримує апетит до ризику на ринках. На початку вересня регулятор, швидше за все, остаточно схвалить вакцину Pfizer. На даний момент діє дозвіл лише на екстрене застосування, яке обмежене за строком.

Сан-Франциско стало першим містом в США, де тепер буде потрібно надати доказ повної вакцинації від COVID-19 для відвідування низки громадських закладів, у тому числі ресторанів, театрів і тренажерних залів. Вимога вступить в силу 20 серпня. У Нью-Йорку, наприклад, для відвідування деяких громадських місць поки потрібно зробити щеплення лише одним компонентом вакцини.

Азіатські фондові майданчики закрилися в мінусі. Гонконгський Hang Seng опустився на 0,48%, китайський CSI300 впав на 0,55%, японський Nikkei225 втратив 0,14%. EuroStoxx50 зростає на 0,36%.

Апетит до ризику помірний. Ставка 10-річних трежеріс збереглася на рівні 1,34%. Котирування ф'ючерса на нафту Brent коливаються близько $71,2 за барель. Золото консолідується поблизу $1758 за тройську унцію.

Очікуємо, що майбутню сесію S&P500 проведе в діапазоні 4430-4480 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance піднявся до 59 пунктів, відображаючи змішаний новинний фон. Інформаційний тиск на настрої інвесторів надає перспектива згортання заходів кількісного пом'якшення і зростання захворюваності COVID-19.

Технічна картина

Технічно S&P500 продовжує рух в довгостроковому висхідному тренді. Напередодні індекс широкого ринку досяг нового історичного максимуму, продемонструвавши деяке прискорення. Найближча мета «биків» - область 4490-4500 пунктів. Короткострокова дивергенція за індикатором RSI не реалізувалася. Для зміни ринкових настроїв індексу широкого ринку потрібно опуститися нижче підтримки, розташованої на рівні 4370 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»