Ринок США: огляд і прогноз на 13 жовтня. Драйвери зростання поки в дефіциті

Ринок напередодні

Торги 12 жовтня на американських фондових майданчиках завершилися в червоній зоні, де котирування залишаються третій день поспіль. Індекс S&P 500 опустився на 0,24%, до 4351 пункту. Dow Jones втратив 0,34%, Nasdaq знизився на 0,14%. Позитивну динаміку продемонстрували сектора нерухомості (+1,34%), споживчих товарів (+0,68%), комунальні підприємства (+0,66%) і виробники матеріалів (+0,14%). Лідером зниження став сектор комунікацій (-1,05%).

Новини компаній

Credit Suisse оновив прогноз для акцій MGM Resorts (MGM: +9,6%), присвоївши їм рейтинг «вище за ринок» і відзначивши серед сильних сторін поліпшену структуру капіталу і недооцінену платформу MGM для ставок на спорт.

Cowen підвищив прогноз для акцій Airbnb (ABNB: +3,7%) до «вище за ринок», вказавши на стійкість тенденції переходу споживачів до альтернативних способів оренди житла.

Qualcomm Inc (QCOM: -1,59%) анонсувала нову програму викупу акцій на суму $10 млрд.

Ми очікуємо

Фондові індекси США демонструють негативну динаміку третій день поспіль. Акції падають на тлі побоювань з приводу інфляції. Інвестори проявляють обережність напередодні безлічі важливих подій і публікацій. Серед найбільш очікуваних - релізи даних вересневого індексу споживчих цін і протоколів вересневого засідання ФРС. У фокусі уваги неофіційний початок сезону звітності за третій квартал, який ознаменує собою публікація результатів JPMorgan (JPM) до початку основної сесії 13 жовтня.

Вперше за останні чотири квартали ринок не дає оптимістичних прогнозів щодо звітів компаній, що входять в S&P 500. Передбачається, що пік зростання прибутків пройдено в попередньому кварталі і за підсумками липня-вересня показник продемонструє уповільнення. Тим часом ці очікування, можливо, вже закладені в котирування. Варто звернути увагу на попередження Міжнародного валютного фонду про те, що скорочення обсягів підтримки з боку центральних банків може обумовити значущий тиск на фондовий ринок і спровокувати розпродажі. Крім того, МВФ бачить в потенційному згортанні стимулів загрозу для цін на житло.

Азіатські фондові майданчики продемонстрували змішану динаміку. Японський Nikkei знизився на 0,32%, гонконгський Hang Seng залишився неподалік від нульових позначок, а китайський CSI 300 додав 1,15%. EuroStoxx 50 зростає на 0,57%.

Ставка 10-літніх трежеріс опустилася до 1,58%. Ф'ючерс на Brent торгується біля $83 за барель, золото коливається біля позначки $1758 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4320-4370 пунктів.

Звіти

Сезон квартальної звітності у фінансовому секторі відкриє JPMorgan Chase (JPM). Консенсус передбачає зростання EPS банку до $3 (+2,7% р/р) при зниженні виручки на 0,5%, до $29,79 млрд. Не виключено, що тиск на чистий процентний дохід емітента збережеться через недостатньо активне зростання обсягів кредитування та зберігання несприятливого впливу надлишку ринкової ліквідності на чисту процентну маржу. Однак очікуване підвищення ставок дозволить фінансовим організаціям, в тому числі JPM, надалі успішно розвивати цей напрямок бізнесу. Зазначені негативні чинники можуть бути пом'якшені за рахунок збільшення комісійних доходів, вивільнення резервів, а також м'яких вимог до якості активів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance залишився на рівні 59, відображаючи відсутність значущих каталізаторів зростання.

Технічна картина

S&P 500 продовжує рух в довгостроковому висхідному тренді нижче 50-денної ковзної середньої. Індикатори MACD і RSI демонструють короткострокову «бичачу» дивергенцію. Найближчим часом S&P 500 може намагатися подолати рівень 50-денної середньої, що стане сигналом до повернення на траєкторію зростання. Найближча підтримка розташована на позначці 4300 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»