Ринок США: огляд і прогноз на 14 липня. Можливий розгін інфляції стримує активність «биків»

Ринок напередодні

13 липня американські фондові майданчики завершили торгову сесію в червоній зоні. Індекс S&P500 впав на 0,35%, до 4369 пунктів, встигнувши відновити протягом дня історичний максимум. Nasdaq скоротився на 0,38%, Dow Jones втратив 0,31%. Більшість секторів закрилися в мінусі. Зростання продемонстрували лише ІТ-компанії (+0,44%). В аутсайдерах опинилися сектори нерухомості (-1,32%) на тлі даних про зростання вартості проживання і циклічних споживчих товарів (-1,18%) під впливом звіту про інфляцію.

Новини компаній

Tencent Holdings (TCEHY: +3,8%) отримала дозвіл китайського регулятора на приватизацію пошукової системи Sogou за $2 млрд.

Квартальний звіт PepsiCo (PEP: +2,3%) відбив зростання EPS, EBIT і операційної маржі вище очікувань інвесторів.

Boeing (BA: -4,2%) оголосила про необхідність проведення додаткових робіт на літаках 787 Dreamliners, які планується поставити в поточному році.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють змішану динаміку. Увага інвесторів як і раніше прикута до опублікованих вчора даних по споживчій інфляції. Червневий базовий ІСЦ зріс до 0,9% м/м, перевищивши 0,6% в травні і консенсус-прогноз 0,5%. Всупереч очікуваному зниженню, в річному вираженні ІСЦ зріс з 5% у травні до 5,4% в червні. Багато в чому це було обумовлено подорожчанням старих автомобілів і туристичних путівок. Поки зберігається невизначеність щодо того, зростання вартості яких товарів і послуг носить лише тимчасовий характер. Втім, є підстави вважати, що цей звіт не матиме значного впливу на рішення регулятора про терміни початку скорочення програми QE. При цьому можна очікувати на посилення «яструбиних» настроїв ФРС.

Як позитивний чинник для фондового ринку можна розглядати той факт, що лідер сенатської більшості Чак Шумер і демократи бюджетного комітету дійшли згоди по верхній межі ($3,5 трлн) додаткового пакету інфраструктурних витрат, який планується прийняти за рахунок механізму бюджетного примирення. Але деякі помірні демократи заявили, що вони не підтримають проект, якщо його обсяг перевищить $2 трлн. Голосування планується провести до серпневих канікул.

Азіатські фондові майданчики продемонстрували негативну динаміку. Гонконгський Hang Seng втратив 0,72%, китайський CSI300 впав на 1,15%, а японський Nikkei225 скоротився на 0,38%. EuroStoxx50 знижується на 0,28%.

Апетит до ризику помірний. Ставка 10-річних трежеріс зростає до 1,42%. Ціна на ф'ючерс Brent перевищує $76 за барель. Золото торгується на рівні $1812 за тройську унцію.

Очікуємо, що майбутню сесію S&P500 проведе в діапазоні 4340-4400 пунктів.

Макростатистика

Сьогодні буде опублікований індекс виробничих цін за червень. Консенсус передбачає зростання індикатора до 6,8% р/р у порівнянні з 6,6% р/р у травні.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance зберігся на рівні 55 зі 100, відображаючи змішану реакцію інвесторів на публікацію даних по червневій інфляції.

Технічна картина

Технічно S&P500 продовжує рух в довгостроковому висхідному тренді. Напередодні індекс широкого ринку досяг нового історичного максимуму. MACD підтримує покупців. Втім, на денному і тижневому графіках за індикатором RSI формується «ведмежа» дивергенція, тому ризик корекції від області опору 4400-4420 пунктів зростає.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»