Ринок США: огляд і прогноз на 16 червня. У фокусі – результати засідання FOMC

Ринок напередодні

Учора торги на американських фондових майданчиках завершилися в червоній зоні через невизначеність щодо рішень ФРС за підсумками засідання 15-16 червня. Індекс S&P500 знизився на 0,2%, до 4247, Nasdaq втратив 0,71%, а Dow Jones скоротився на 0,27%. Беззаперечним лідером зростання стали папери енергетичного сектора (+2,06%) на тлі продовження ралі у нафтових котируваннях. Серед аутсайдерів опинилися сектор нерухомості (-1,04%) та ІТ-компанії (-0,64%).

Новини компаній

Cleveland-Cliffs (CLF: +3,3%) посилив прогноз по скоригованій EBITDA на другий квартал і повний 2021 рік. Зокрема, очікування на поточний рік підвищені на $1 млрд, до $5 млрд.

Vale SA (VALE: -1,7%) оголосила про початок видобутку руди на розширеному руднику Voisey's Bay, розташованому у Північному Лабрадорі.

Coeur Mining (CDE: -2,4%) у 2021 фінансовому році інвестує у геологорозвідку $681 млн, що є рекордною для компанії сумою.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють змішану динаміку. Інвестори чекають результатів засідання FOMC за ключовою ставкою і параметрами програми кількісного пом'якшення (QE). Ринок не прогнозує негайних змін даних показників, однак приводом для занепокоєння є можливі терміни початку посилення монетарної політики.

На рішення ФРС, за очікуваннями інвесттовариства, можуть вплинути темпи зростання цін за минулий місяць, які оцінюються як суттєві. Напередодні були опубліковані дані щодо промислової інфляції в травні. Цифри виявилися вищими за прогнозні: 6,6% р/р (очікування: 6,2%), 0,8% м/м (очікування: 0,5%).

Нафтові котирування, які мають істотний вплив на інфляцію, продовжують зростання, оновлюючи максимуми з 2018 року, що свідчить на користь підвищення цін у червні.

Азіатські фондові майданчики продемонстрували негативну динаміку. Гонконгський Hang Seng знизився на 0,77%, китайський CSI300 впав на 1,67%, а японський Nikkei225 втратив 0,51%. EuroStoxx50 знижується на 0,03%.

Апетит до ризику помірний. Ставка 10-річних трежеріс знаходиться на рівні 1,5%. Ціна на ф'ючерс Brent перевищила $74 за барель. Золото знижується до $1861 за унцію.

Очікуємо, що майбутню сесію S&P500 проведе в діапазоні 4220-4270 пунктів.

Макростатистика

Сьогодні буде опублікована статистика по кількості нових будинків, будівництво яких почалося у травні. Прогноз - 1645 тис., у квітні показник склав 1569 тис.

Звіти

Сьогодні фінансові результати за квартал, що закінчився 21 травня 2021 року, представить Lennar Corporation (LEN) – лідер будівництва будинків, призначених для проживання однієї сім'ї. Звіт вийде після закриття основної торговельної сесії. Ми очікуємо позитивних результатів, оскільки у звітному періоді зазначалося сильне перевищення попиту на приватні будинки над їх пропозицією. Зростання темпів введення в експлуатацію об'єктів будівництва дещо сповільнилося з початку року, але зберігається на високому рівні: 1,57 млн ​​у квітні. Ціни на будинки продовжують підвищуватися. За очікуваннями ринку, виручка Lennar складе близько $6,1 млрд при EPS на рівні $2,37, що означає зростання в річному вираженні на 15% і 43,6% відповідно. Крім фактичних фінансових результатів, у фокусі уваги інвесторів будуть прогноз на наступний квартал і плани розвитку нового бізнесу по здачі в оренду збудованих будинків. З 10 травня котирування LEN втратили близько 15% на тлі відсутності значимих корпоративних подій. Результати звіту можуть призвести до серйозного відскоку.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance виріс до 66 зі 100, як і раніше відображаючи надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки в поточному році і збереження м'якої монетарної політики провідними світовими регуляторами.

Технічна картина

Технічно S&P500 як і раніше знаходиться у довгостроковому висхідному тренді. Індикатор RSI вказує на відносну силу покупців, а MACD залишається на позитивній території, тому продовження висхідного руху найбільш імовірно. Найближчою метою для «биків» виступає рівень 4300 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»