Ринок США: огляд і прогноз на 17 червня. Риторика ФРС змінилася на «яструбину»

Ринок напередодні

16 червня торги на американських фондових майданчиках завершилися в червоній зоні на тлі зміненої риторики ФРС за підсумками засідання 15-16 червня. Індекс S&P500 знизився на 0,54%, до 4224, Nasdaq скоротився на 0,24%, а Dow Jones втратив 0,77%. Практично усі галузі продемонстрували негативну динаміку за результатами вчорашньої торгової сесії. Сильніше за всіх просіли сектори комунальних послуг (-1,49%), нециклічних споживчих товарів (-1,24%) і сировини і матеріалів (-1,17%).

Новини компаній

  • Rambus (RMBS: +8,2%) повідомила про прискорення процесу зворотного викупу акцій, а також про придбання компанії PLDA, що надає послуги в області цифрових рішень.
  • La-Z-Boy (LZB: -11,7%), незважаючи на гідні результати за останній фіскальний квартал, очікує на збереження негативного ефекту від порушення ланцюжка поставок, а також зростання цін на сировину і фрахт.
  • Roblox (RBLX: -8%) повідомила про зниження кількості користувачів онлайн-платформи в травні, що може бути пов'язано з ослабленням антиковідних обмежень.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють переважно негативну динаміку як продовження слабкої торгової сесії напередодні.

Учора стали відомі рішення FOMC, прийняті в ході засідання 15-16 червня. Як і очікувалося, ключова ставка була збережена на рівні 0-0,25%. При цьому регулятор як і раніше вважає прогрес прищепної кампанії одним з основних факторів відновлення економіки. Однак риторика ФРС певною мірою придбала «яструбиний» характер: були представлені очікування щодо дворазового підвищення ставки у 2023-му (кожен раз на 0,25%). Крім того, був переглянутий прогноз на 2021 рік щодо зростання ВВП (7% проти 6,5% раніше) і інфляції (базова - 3% проти 2,2%).

Говорячи про інфляцію, регулятор залишився при своїй думці: зростання цін має транзитний характер. ФРС має намір продовжувати реалізацію програми кількісного пом'якшення до тих пір, поки не побачить результати цих заходів. Джером Пауелл відзначив, що поки рано згортати ультрам'яку грошово-кредитну політику, проте він вже вважає, що можна почати обговорювати її потенційне посилення.

Азіатські фондові майданчики продемонстрували змішану динаміку. Гонконгський Hang Seng виріс на 0,09%, китайський CSI300 додав 0,41%, а японський Nikkei225 втратив 0,93%. EuroStoxx50 знижується на 0,24%.

Апетит до ризику помірний. Ставка 10-річних трежеріс знаходиться на рівні 1,57%. Ціна на ф'ючерс Brent коливається поблизу $74 за барель. Золото обвалюється до $1807 за унцію.

Очікуємо, що майбутню сесію S&P500 проведе в діапазоні 4170-4230 пунктів.

Макроекономічні новини

Сьогодні буде опублікована статистика по числу первинних заявок на одержання допомоги по безробіттю (прогноз - 359 тис. проти 376 тис. за минулий період). Також вийде індекс виробничої активності від ФРБ Філадельфії за червень (прогноз - 31 пункт проти 31,5 пункту періодом раніше).

Звіти

17 червня фінансові результати за підсумками другого кварталу 2021 фіскального року представить один з найбільших у світі розробників ПЗ для створення медіаконтенту Adobe (ADBE). Звітний період завершився у травні. Консенсус FactSet передбачає збільшення виручки на 19,1%, до $3,73 млрд, що відповідає первісному прогнозу менеджменту компанії. Зростання скоригованого EPS передбачається на рівні 14,9%, до $2,81. Вважаємо, що емітент має шанси на завершення кварталу вище очікувань зважаючи на збереження високого попиту на хмарні рішення. Останні три квартали темпи зростання виручки перевершували консенсус-прогнози. Драйвером зростання продажів залишиться сегмент Creative Cloud. Напрямок Digital Experience, найімовірніше, буде відстаючим, але ми очікуємо поліпшення його показників протягом поточного року. У фокусі уваги інвесторів будуть оновлені прогнози на 2021 рік і динаміка операційної маржинальності. Акції ADBE виросли на 15% за останній місяць, тому відзначаємо ризик корекції.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance падає до 64 зі 100, як і раніше відображаючи надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки в поточному році.

Технічна картина

Технічно S&P500 як і раніше знаходиться в довгостроковому висхідному тренді. Напередодні індекс широкого ринку продемонстрував помірний відскік від історичного максимуму. Втім, індикатор RSI як і раніше вказує на відносну силу покупців, а MACD залишається на позитивній території, тому висхідний рух може продовжитися. Найближчою метою для «биків» виступає рівень 4300 пунктів, а підтримка розташовується на позначці 4170 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»