Ринок США: огляд і прогноз на 17 вересня. Торги в спокійному режимі

Ринок напередодні

В ході сесії 16 вересня американські фондові майданчики продемонстрували переважно негативну динаміку. Індекс S&P 500 знизився на 0,16%, до 4474 пунктів. Dow Jones втратив 0,18%, а Nasdaq виріс на 0,13%. У зеленій зоні закрилися компанії циклічних споживчих товарів (+0,44%), нерухомості (+0,16%) і ІТ (+0,06%). Найбільш слабку динаміку продемонстрували сировинний (-1,09%) і енергетичний сектори (-1,06%).

Новини компаній

First Interstate BancSystem Inc. купує Great Western Bancorp Inc. (GWB: + 11,9%) з премією 25% до ціни закриття в середу.

Компанія Laureate (LAUR: + 3,2%) схвалила план часткової ліквідації та оголосила про спеціальний розподіл грошових коштів.

Aerie Pharmaceuticals (AERI: -21,4%) оголосила про неуспішні результати дослідження препарату від сухості очей AR-15512 в ході фази 2b. Проте емітент має намір приступити до третьої фази випробувань.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють переважно позитивну динаміку. Дані роздрібних продажів в липні були переглянуті в бік зниження, в результаті чого серпневий показник збільшився на 0,7% м/м, що показує несподіване зростання в порівнянні з прогнозом скорочення на 0,9%. Роздрібні продажі без урахування автомобілів підвищилися на 1,8% м/м, перевершивши прогноз. Зростання продажів було обумовлено сильною динамікою онлайн-сегмента, яка компенсувала триваюче зниження оборотів в автосалонах. Таким чином, економіка США демонструє ознаки відновлення, яке, втім, відбувається досить нерівномірно.

Напередодні були опубліковані дані по кількості первинних заявок на допомогу з безробіття за тиждень, що завершився 11 вересня. Цей показник склав 332 тис., Перевершивши оцінки в 320 тис. У той же час варто відзначити, що кількість заявок залишається близько мінімальних значень, оскільки число звільнень стабілізується на тлі економічного спаду, пов'язаного із зростанням захворюваності COVID-19.

Новинний фон відносно спокійний. У фокусі уваги інвесторів - як і раніше переговори з приводу додаткових бюджетних стимулів і стелі держборгу, підвищення якого, на думку Goldman Sachs, в середині-кінці жовтня виглядає досить ризиковано.

Апетит до ризику помірний. Прибутковість 10-річних трежеріс збільшується до 1,33%. Ціна на ф'ючерс Brent перевершує $ 75 за барель. Золото торгується біля позначки $ 1755 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4400-4500 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance піднявся до 65, відображаючи досить спокійний новинний фон.

Технічна картина

Індекс S&P 500 знаходиться на нижній межі в рамках висхідного тренда, верхня межа якого досягає 4600 пунктів. Для розвороту тренда S&P 500 повинен закріпитися нижче підтримки, розташованої в області 4370-4400 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»