Ринок США: огляд і прогноз на 18 серпня. Макродані неприємно дивують інвесторів

Ринок напередодні

Торги 17 серпня американські фондові майданчики завершили в червоній зоні. S&P500 знизився на 0,71%, до 4448 пунктів, показавши найкращу динаміку серед інших індексів. Dow Jones втратив 0,79%, в аутсайдерах опинився високотехнологічний Nasdaq (-0,93%). Гірше ринку торгувалися сектори циклічних споживчих товарів (-2,31%), сировини і матеріалів (-1,21%) і промислові компанії (-1,06%). Захисні активи знову продемонстрували позитивну динаміку. Краще за інших при цьому виглядав сектор охорони здоров'я (+1,12%).

Новини компаній

Регулятор Великобританії схвалив використання вакцини Moderna (MRNA: +7,5%) від COVID-19 для підлітків 12-17 років.

Виручка Tencent Music (TME: -12,3%) у другому кварталі недотягнула до консенсусу. Аналітики відзначають зростання конкуренції і негативний вплив з боку держрегулювання в КНР.

Акції Alibaba Group (BABA: -4,9%) знаходяться під тиском після подання антимонопольним органом Китаю проекту правил, що посилюють регулювання інтернет-компаній.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики в основному демонструють негативну динаміку. Згідно з опублікованими у вівторок даними, роздрібні продажі в США в липні скоротилися на 1,1%, тоді як ринок очікував зниження на 0,3%. Втім, слабкі дані були очікуваними після того, як минулого тижня індекс споживчих настроїв від Мічиганського університету впав до 11-річного мінімуму. Роздрібні продажі за липень зросли на 15,8% р/р, що нижче за показник за минулий місяць - 18,7% (до перегляду він становив 18%).

У фокусі уваги інвесторів як і раніше знаходиться проблема поширення нових штамів коронавірусу, а також питання ревакцинації населення. За даними Washington Post, Білий дім планує оголосити, що більшості американців необхідно зробити щеплення повторно, щоб вирішити проблему ослаблення імунітету і знизити захворюваність, пов'язану з високотрансміссивним штамом «дельта», який викликав сплеск заражень. Відзначається, що повторні щеплення будуть рекомендовані через вісім місяців після отримання другої дози препарату в рамках першої вакцинації.

Виходячи з історичних паралелей, вважаємо, що геополітична напруженість не зробить сильного тиску на ринок, але ситуація в Афганістані може вплинути на поточну фіскальну політику (це стосується інфраструктурного та соціального пакетів), оскільки негативно позначається на рейтингу президента.

Азіатські фондові майданчики показали позитивну динаміку. Гонконгський Hang Seng виріс на 0,47%, китайський CSI300 додав 1,17%, а японський Nikkei225 піднявся на 0,59%. EuroStoxx50 знижується на 0,31%.

Апетит до ризику невпевнений. Ставка 10-річних трежеріс зберігається на рівні 1,27%. Ціна на ф'ючерс Brent утримується в районі $69,5 за барель. Золото торгується біля позначки $1790 за тройську унцію.

Очікуємо, що майбутню сесію S&P500 проведе в діапазоні 4420-4470 пунктів.

Макростатистика

Сьогодні будуть опубліковані дані щодо початку будівництва нових будинків у липні. Консенсус передбачає зниження показника до 1610 тис. у порівнянні з 1643 тис. у червні.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance виріс до 62 пунктів, відображаючи надії інвесторів на те, що уповільнення відновлення економіки призведе до більш плавного скорочення програми QE і перенесення термінів підвищення ставок.

Технічна картина

S&P500 продовжує рух у висхідному тренді. Ринок як і раніше схильний викуповувати найменші просадки в індексі. Напередодні бенчмарк продемонстрував відскік від підтримки на рівні 4420. Коливання індикаторів RSI і MACD не подають значущих сигналів. У найближчі дні індекс широкого ринку може зберегти висхідний імпульс і почати тестувати область 4490-4500 пунктів. Для розвороту тренда S&P500 повинен закріпитися нижче підтримки 4370 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»