Ринок США: огляд і прогноз на 19 серпня. Протоколи засідання FOMC остудили запал "биків"

Ринок напередодні

Торги 18 серпня американські фондові майданчики завершили в червоній зоні. S&P 500 знизився на 1,07%, до 4400 пунктів. Dow Jones втратив 1,08%, а Nasdaq опустився на 0,89%. Позитивну динаміку продемонстрував тільки сектор циклічних споживчих товарів (+ 0,15%). В аутсайдерах опинилися енергетичні компанії (-2,4%) на тлі триваючого зниження нафтових котирувань.

Новини компаній

Lowe's (LOW: +9,6%) відзвітувала за 2-й квартал 2021-го вище очікувань інвесторів по виручці і EPS. Відзначаємо збереження імпульсу продажів в серпні, а також позитивний річний прогноз від менеджменту.

Квартальний звіт TJX Cos. (TJX: +6%) також порадував зростанням виручки і EPS. Маржинальність продажів компенсувала додаткові витрати на вантажоперевезення.

Виробник напівпровідників Cree (CREE: -9,2%) відзвітував на рівні очікувань, але прогнози по виручці і маржинальність викликають занепокоєння.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики продовжують демонструвати негативну динаміку на тлі невпевненої макростатистики. Опубліковані вчора протоколи засідання FOMC від 27-28 липня вказали на намір більшості членів комітету почати скорочення програми QE вже найближчим часом, завершивши його до підвищення ключової ставки у 2022-му. Втім, деякі чиновники закликали дочекатися більш значного прогресу на ринку праці, однак липневі дані вказують, що він відновлюється швидше очікувань. Отже, ФРС може почати згортати викуп активів трохи раніше, ніж того очікував ринок. До публікації останніх протоколів інвесттовариства чекали деяких сигналів від ФРС на цю тему ближче до засідання FOMC 21-22 вересня. Потім учасники ринку припускали, що про згортання програми кількісного пом'якшення буде оголошено в листопаді-грудні, а почнеться воно в 4-му кварталі 2021-го - 1-му кварталі 2022.

У фокусі уваги інвесторів як і раніше сплеск захворюваності COVID-19. Планується, що з 20 вересня в США почнеться широке поширення щеплень-бустерів. Таке рішення було прийнято на тлі даних про зниження ефективності вакцин і прискореному поширенні нових штамів вірусу. При цьому більшість заражень і важких випадків протікання захворювання припадає на невакцинованих населення, тому в пріоритеті залишається первинна вакцинація, темпи якої зросли до рівнів кінця червня.

Апетит до ризику невпевнений. Прибутковість 10-річних трежеріс зберігається на рівні 1,27%. Ціна на ф'ючерс Brent знижується до $66 за барель. Золото торгується на рівні $1790 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4350-4400 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance знизився до 59 пунктів, відображаючи очікування більш швидкого скорочення програми QE в порівнянні з колишніми прогнозами ринку.

Технічна картина

S&P 500 продовжує рух у висхідному тренді, демонструючи короткострокову корекцію. Сьогодні бенчмарк може знайти підтримку на рівні 50-денний ковзної середньої. Для розвороту тренда S&P 500 повинен закріпитися нижче цієї лінії. В цьому випадку найближча підтримка буде перебувати на рівні 4235 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»