Ринок США: огляд і прогноз на 2 червня. Невизначеність на фондових майданчиках зберігається

Ринок напередодні

За підсумками торгів 1 червня американські фондові майданчики не продемонстрували явно вираженої динаміки. Індекс S&P500 знизився на 0,05%, до 4202 пункту, Nasdaq скоректувався на 0,09%, а Dow Jones зріс на 0,13%. На тлі підвищення цін на нафту лідером зростання став енергетичний сектор, що додав вражаючі 3,93%. Крім того, впевнену динаміку продемонстрували сектори нерухомості (+1,69%), а також сировини і матеріалів (+1,39%). Гірше за ринок виглядали компанії галузі охорони здоров'я (-1,64%).

Новини компаній

Abbott Laboratories (ABT: -9,3%) знизила прогноз на повний 2021 рік у зв'язку зі скороченням попиту на ковідні тести в США та інших розвинених країнах.

Верховний суд США відхилив апеляцію Johnson & Johnson (JNJ: -2,2%) у справі про використання тальку в продукції компанії. Компенсація споживачам складе $2,1 млрд.

Інвестиційні компанії KKR & Co (KKR: +0,7%) і Clayton Dubilier & Rice LLP викуплять 100% акцій Cloudera (CLDR: +23,9) за $5,3 млрд ($16 за акцію).

Ми очікуємо

Сьогодні на світових фондових майданчиках спостерігається змішана динаміка. Індекси знаходяться поблизу історичних максимумів, тому під час відсутності драйверів для зростання торгуються близько нульових позначок. Приводом для корекції в середині місяця може стати обговорення у ФРС згортання програми QE на тлі високого рівня інфляції і швидких темпів відновлення американської економіки. Невизначеність щодо прийняття Конгресом інфраструктурного плану також не додає оптимізму інвесторам.

На торгах у вівторок ціни на нафту додавали в моменті 4%, оновлюючи максимальні позначки поточного року. В рамках міністерської зустрічі ОПЕК+ було прийнято рішення зберегти підвищені рівні видобутку, узгоджені 1 квітня. Крім того, Саудівська Аравія також трохи наростить обсяги виробництва після добровільного скорочення. Таким чином, у червні видобуток в цілому збільшиться на 0,7 млн ​​барелів на добу, у липні - ще на 0,85 млн. Ринок очікує істотного зростання споживання палива в літні місяці. Як наслідок, дефіцит нафти буде зберігатися.

Азіатські фондові майданчики на торгах у вівторок продемонстрували змішану динаміку. Гонконгський Hang Seng опустився на 0,58%, китайський CSI300 знизився на 0,97%, а японський Nikkei225 виріс на 0,46%. EuroStoxx50 додає 0,01%.

Апетит до ризику помірний. Дохідність 10-річних трежеріс становить 1,61%. Ціна на ф'ючерс на нафту Brent перевищує $70 за барель. Золото торгується близько $1900 за унцію.

Очікуємо, що майбутню сесію S&P500 проведе в діапазоні 4180-4230 пунктів.

 Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance зберігається на рівні 61 зі 100, як і раніше відображаючи надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки в поточному році. Інфляція також залишається у фокусі уваги інвесторів.

Технічна картина

Технічно S&P500 як і раніше знаходиться в довгостроковому висхідному тренді. Напередодні був протестований рівень історичного максимуму у 4238 пунктів. Різкий відскік від цієї позначки створює потенціал для формування патерну «подвійна вершина», що може призвести до короткострокової корекції. Ключовою підтримкою виступає рівень 4180 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»