Ринок США: огляд і прогноз на 2 вересня. Топ-менеджери впевнені, що економіка продовжить зростати

Ринок напередодні

На торгах 1 вересня американські фондові майданчики продемонстрували змішану динаміку. Індекс S&P500 виріс лише на 0,03%, до 4524 пунктів. Dow Jones знизився на 0,14%, Nasdaq додав 0,33%. Лідерами зростання стали сектори нерухомості (+1,69%) і комунальних послуг (+1,3%). Гірше ринку виглядали енергетики (-1,51%), а також фінансові компанії (-0,62%).

Новини компаній

Власник брендів одягу Calvin Klein і Tommy Hilfiger (PVH: +15%) представив високі результати за 2-й квартал і підвищив прогноз до кінця 2021 року.

Котирування AbbVie (ABBV: -7%) впали до тримісячного мінімуму після того, як FDA заявило, що компанії доведеться додати попередження на етикетку препарату для лікування артриту Rinvoq.

Акції одного з найбільших банків Wells Fargo (WFC: -4,9%) продовжили знижуватися на новинах про можливі додаткові штрафи у зв'язку із скандалом з приводу відкриття рахунків без згоди клієнтів. Вперше про цю справу заговорили ще в 2016-му.

Ми очікуємо

Демократи поки не зуміли досягти внутрішньопартійного консенсусу з приводу підвищення податків для фінансування законопроекту на суму $3,5 трлн. Думки сенаторів розійшлися в питанні про те, на скільки слід збільшити ставку на приріст капіталу для американців з доходом більше $1 млн на рік. Адміністрація Байдена пропонує підвищити її з 20% до 39,6%, хоча третина демократів в комітеті виступає за менш значне збільшення - до 28%. Втім, більшість демократів при цьому підтримує запропоноване Байденом підвищення ставки корпоративного податку з 21% до 28%. Однак деякі помірні представники партії, такі як сенатор Манчин, продовжують виступати проти зростання деяких податків і наполягають на ставці корпоративного податку в розмірі не вище 25%. Деталі переговорів, що ведуться в Палаті представників з цього питання, можуть бути оприлюднені вже наступного тижня. Відзначимо, що, якщо прихильникам більш помірного підвищення ставок вдасться відстояти свою позицію, це може призвести до зниження обсягу інфраструктурного пакету або до того, що витрати будуть фінансуватися за рахунок дефіциту бюджету.

Одним з позитивних драйверів на ринку можуть стати результати нового дослідження KPMG: 60% топ-менеджерів компаній впевнені у тому, що світовий ВВП буде рости в найближчі три роки. Це відповідає допандемічному рівню показника і значно перевищує 42% на початку 2021 року. Майже 90% опитаних заявили, що в найближчі три роки вони мають намір здійснювати операції по злиттю і поглинанню.

Азіатські фондові майданчики переважно показали зростання. Гонконгський Hang Seng збільшився на 0,24%, китайський CSI300 показав нейтральну динаміку, японський Nikkei225 додав 0,33%. EuroStoxx50 виріс на 0,23%.

Апетит до ризику помірний. Ставка 10-річних трежеріс становить 1,3%. Ціна на ф'ючерс Brent знижується до $71,3 за барель. Золото зростає до $1814 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P500 проведе в діапазоні 4500-4550 пунктів.

Макростатистика

Сьогодні будуть опубліковані дані по кількості первинних заявок на допомогу з безробіття в США. Консенсус передбачає, що їх число складе 345 тис. проти 353 тис. тижнем раніше.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance підвищився до 63 пунктів, відображаючи помірно позитивні настрої інвесторів і новинний фон.

Технічна картина

S&P500 продовжує рух у висхідному тренді. Напередодні бенчмарк консолідувався у вузькому діапазоні, утримавшись вище психологічно важливої ​​позначки 4500 пунктів. Зростання на короткостроковому горизонті може продовжитися, оскільки індикатори RSI і MACD підтримують покупців. Найближча мета «биків» - рівень 4560 пунктів. Для розвороту тренда S&P500 повинен закріпитися нижче підтримки в області 4370-4400 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»