Ринок США: огляд і прогноз на 20 липня. У фокусі уваги - сплеск захворюваності COVID-19

Ринок напередодні

19 липня американські фондові майданчики закрилися в червоній зоні. S&P500 знизився на 1,59%, до 4258 пунктів, при цьому Nasdaq впав на 1,06%, а Dow Jones просів на 2,09%. Усі сектори S&P500 продемонстрували негативну динаміку. В аутсайдерах опинилися енергетичні компанії (-3,59%), відреагувавши на падіння нафтових котирувань після рішення ОПЕК+ наростити видобуток. Фінансовий сектор (-2,8%) також виявився під тиском на тлі зниження прибутковості трежеріс. Інвестори стурбовані зростанням випадків заражень новими штамами коронавірусу.

Новини компаній

Біотехнологічна компанія Cytokinetics (CYTK: +40,4%) опублікувала позитивні результати 2-ї фази випробувань препарату для лікування гіпертрофічної кардіоміопатії.

Zoom (ZM: -2,2%) поглинає Five9 (FIVN) за $14,7 млрд в акціях з премією близько 13% до ціни закриття п'ятниці. Метою угоди є розширення бізнесу в корпоративному сегменті.

Tractor Supply (TSCO: -4,3%) відзвітувала за 2-й квартал краще за очікування інвесторів, але темпи зростання аудиторії знизилися у порівнянні з минулим роком.

Ми очікуємо

Сьогодні на світових фондових майданчиках спостерігається змішана динаміка. Учасники ринку оцінюють потенціал загрози, пов'язаної зі зростанням числа нових випадків заражень коронавірусом на тлі поширення штаму «дельта». Зокрема, захворюваність COVID-19 в США досягла рівнів початку липня 2020 року. Також відзначається зростання кількості госпіталізацій і смертей. За оцінками CDC, 97% пацієнтів, які потрапили до лікарні з важким перебігом захворювання, не були вакциновані. При цьому поточний прогрес прищепної кампанії повинен пригальмувати поширення захворювання і знизити кількість важких випадків. Вважаємо, що повторне введення серйозних карантинних обмежень, здатних справити значущий тиск на економічну активність, зараз малоймовірно.

У фокусі уваги інвесттовариства також знаходяться двопартійні переговори з інфраструктурного пакету. Уточнення способів фінансування триває напередодні голосування, запланованого на середу.

Азіатські фондові майданчики закрилися переважно в червоній зоні. Гонконгський Hang Seng впав на 0,81%, японський Nikkei225 опустився на 0,96%, а китайський CSI300 просів на 0,09%. EuroStoxx50 зростає на 1,16%.

Апетит до ризику слабкий. Ставка 10-річних трежеріс знижується до 1,19%. Ціна на ф'ючерс Brent опускається до $69 за барель. Золото торгується поблизу $1813 за тройську унцію.

Очікуємо, що майбутню сесію S&P500 проведе в діапазоні 4250-4310 пунктів.

Звіти

20 липня гігант ринку відеострімінгу Netflix (NFLX) опублікує звіт за другий квартал. Інвестори прогнозують зростання виручки компанії на 19% р/р, до $7,3 млрд, при підвищенні EPS з $1,59 до $3,18. Звітність, найімовірніше, продемонструє уповільнення зростання числа передплатників. Відповідно до розрахунків менеджменту компанії за минулий квартал аудиторія сервісу розширилася на 1-1,5 млн. У фокусі уваги інвесторів буде прогноз на наступний квартал. Вони розраховують, що призначена для користувача база сервісу розшириться на 5,5 млн завдяки активізації релізів нових фільмів і серіалів. Також інвесторів будуть цікавити коментарі менеджменту щодо розвитку ігрового сегмента бізнесу.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance зберігся на рівні 68 зі 100, відображаючи позитивний настрій інвесторів напередодні публікації звітності найбільших компаній за другий квартал 2021 року.

Технічна картина

Технічно S&P500 продовжує рух в довгостроковому висхідному тренді. Напередодні індекс широкого ринку прискорив корекцію, пробивши вниз фігуру «висхідний клин». Індикатор RSI опустився нижче нейтрального рівня, сигналізуючи про зростаючу силу «ведмедів», але короткострокова корекція реалізувалася, знайшовши підтримку на рівні 50-денної ковзної середньої.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»