Ринок США: огляд і прогноз на 21 жовтня. S&P 500 як і раніше на висоті

Ринок напередодні

Торги 20 жовтня на американських фондових майданчиках завершилися переважно в зеленій зоні. Індекс S&P 500 піднявся на 0,37%, до 4536 пунктів, Nasdaq опустився на несуттєві 0,05%, а Dow Jones додав 0,43%. Лідерами зростання були сектора комунальних послуг (+ 1,56%), нерухомості (+ 1,55%) і охорони здоров'я (+1,45%). Найбільше зниження показали папери технологічних компаній (-0,29%).

Новини компаній

Pinterest (PINS: +12,8%), за даними Bloomberg, веде переговори про продаж холдингу PayPal (PYPL: -4,9%) по $70 за акцію.

Abbott Labs (ABT: +3,3%) успішно відзвітувала за третій квартал: виручка і прибуток фармгігантів перевищили консенсус аналітиків.

Baker Hughes (BKR: -5,7%) представив неоднозначні квартальні результати: виручка скоротилася, а FCF виявився вищим за очікування.

Ми очікуємо

Індекс S&P 500 завершив шосту сесію поспіль в плюсі, підійшовши впритул до історичного максимуму. Акції «вартості» користувалися більш високим попитом у покупців, ніж акції «зростання».

Wall Street Journal пише, що сенатор від Арізони Кірстен Сінема виступає проти підвищення податків для підприємств і фізичних осіб з високими доходами. Крім того, стало відомо, що демократична фракція Конгресу працює над оптимізацією програми стимулювання економіки, планується скоротити фінансування цього проєкту до $1,7-1,9 трлн.

Представник керівництва ФРС Рендал Кворлс заявив, що не варто поспішати з рішенням про підвищення ставок, але зазначив, що інфляційний ризик має тенденцію до зростання.

Азіатські фондові майданчики завершили сесію 20 жовтня головним чином в мінусі. Японський Nikkei 225 впав на 1,87%, гонконгський Hang Seng опустився на 0,86%, а китайський CSI 300 підвищився на 0,36%. EuroStoxx 50 з відкриття втрачає 0,46%.

Ставка 10-літніх трежеріс тримається на позначці 1,64%. Ціна на ф'ючерс Brent перевищує $85,8 за барель. Золото зростає до $1784 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4500-4540 пунктів.

Звіти

Звітність за третій квартал опублікує Intel (INTC). Згідно консенсусу Factset, виручка non-GAAP (за вирахуванням проданого сегмента пам'яті) у корпорації знизиться на 0,5%, до $18,24 млрд, розбавлений EPS non-GAAP складе $1,11, показавши близьконульову динаміку. Загальноринкові очікування менш оптимістичні, ніж прогноз менеджменту Intel, який передбачає зростання виручки non-GAAP на 5% при підвищенні EPS non-GAAP на 2%.

У фокусі уваги інвесторів будуть дані з продажу чіпів в споживчому сегменті. Останні тести сигналізують про більш високу, ніж у аналогів AMD, продуктивність чіпів Intel для ПК. Очікується, що менеджмент конкретизує інформацію про терміни продажів GPU і серверних Sapphire Rapids, а також про обсяги інвестицій в створення двох виробничих майданчиків в Європі. Ми зберігаємо обережний прогноз щодо акцій Intel, оцінюючи стабілізацію в сегменті для користувача як тимчасове явище. Затримки виведення на ринок рішень для серверного сегмента продовжують чинити тиск на позиції емітента.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance залишається на позначці в 58 пунктів.

Технічна картина

S&P 500 знаходиться поблизу історичного максимуму. Індикатор MACD сигналізує про сильні позиції «биків», а RSI наближається до зони перекупленності, хоча і зберігає певний потенціал зростання. Індекс широкого ринку прагне до верхньої межі висхідного каналу, однак позитивний імпульс поступово згасає. Це дає підставу очікувати короткострокову корекцію до найближчого рівня підтримки в області 50-денної ковзної середньої.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»