Ринок США: огляд і прогноз на 22 червня. ФРС очікує більш значного відновлення економіки

Ринок напередодні

21 червня американські фондові майданчики закрилися в плюсі. S&P 500 збільшився на 1,4%, до 4225 пунктів. Dow Jones додав 1,76%, а Nasdaq піднявся на 0,79%. Лідерами зростання стали енергетичні компанії (+ 4,29%), продемонструвавши позитивну динаміку на тлі триваючого ралі нафтових котирувань. Сектора фінансів (+ 2,35%), промисловості (+ 2,18%), сировини і матеріалів (+ 2,07%) і нерухомості (+ 1,92%) виглядали краще широкого.

Новини компаній

  • Індустріальний конгломерат Raven Industries (RAVN: + 49,3%) буде придбаний британською CNHI за $ 2,1 млрд ($ 58 за акцію). Премія до ціни закриття п'ятниці складе близько 50%.
  • Китайська компанія інтернет-рекрутменту 51job (JOBS: + 2,3%) була куплена приватною Garnet Faith за $ 5,7 млрд (за $ 79,05 за акцію) з премією близько 6% до ціни п'ятничного закриття.
  • NVIDIA (NVDA: -1,1%) знаходиться під тиском після введення обмежень на продаж криптовалют в Китаї. У першому кварталі компанія реалізувала карти CMP для майнінгу на суму приблизно $ 155 млн при прогнозі на другий квартал в $ 400 млн.

Ми очікуємо

Сьогодні на світових фондових майданчиках спостерігається змішана динаміка після вчорашнього активного росту. Увага інвесторів зосереджена на виступі Джерома Пауелла в Конгресі. Глава ФРС відзначає, що прискорення інфляції в останні місяці пов'язано з ефектом низької бази минулого року, зростанням нафтових котирувань, відновленням попиту і «вузькими місцями» ринкової пропозиції. Очікується, що ці ефекти будуть носити тимчасовий характер і інфляція поступово повернеться до довгострокового цільового рівня. Також наголошується, що, незважаючи на прогрес прищеплювальної кампанії, який призвів до уповільнення поширення COVID-19 в США, зниження темпів вакцинації і нові штами вірусу залишаються фактором ризику. Нормалізація економічних умов буде залежати від формування колективного імунітету.

Деякий прогрес спостерігається в питанні про інфраструктурний законопроект, який готується двопартійної групою сенаторів. За останньою інформацією, програма обсягом понад $1 трлн включає витрати на дорожню інфраструктуру, розвиток альтернативних видів транспорту, федеральних земель тощо. Також заплановано фінансування сфери громадського транспорту, водної інфраструктури, електромереж і широкосмугового зв'язку. Близько $ 42,7 млрд призначене для забезпечення стійкості до зміни клімату. У питанні про джерела фінансування сторони поки не дійшли згоди. Учасники переговорів розходяться в думках щодо того, який обсяг доходів забезпечить підвищення податкових зборів. Білий дім збирається провести кілька зустрічей на цьому тижні для уточнення деталей законопроекту.

Апетит до ризику помірний. Прибутковість 10-річних трежеріс зростає до 1,48%. Ф'ючерс Brent підвищується до $74,5 за барель. Золото зросло до $1779 за тройську унцію.

Ми очікуємо, що майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4185-4235 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance зберігся на рівні 47 з 100, відображаючи побоювання інвесторів у зв'язку з можливим посиленням інфляційних очікувань. При цьому надія учасників ринку на відновлення глобальної економіки в поточному році зберігається.

Технічна картина

Технічно S&P 500 продовжує рух в довгостроковому висхідному тренді. Напередодні індекс широкого ринку продемонстрував упевнений імпульс від рівня підтримки 4170 пунктів. Ряд негативних короткострокових сигналів, які були сформовані в п'ятницю, не реалізувалися, як ми і припускали. Індикатор RSI відновився вище нейтрального рівня, а закриття торгової сесії відбулося вище 50-денної ковзної середньої.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»