Ринок США: огляд і прогноз на 22 жовтня. У фокусі фіскальна політика

Ринок напередодні

Торги 21 жовтня на американських фондових майданчиках завершилися переважно в зеленій зоні. Індекс S&P 500 піднявся на 0,30%, до 4550 пунктів, Nasdaq підвищився на 0,62%, а Dow Jones опустився на символічні 0,02%. Лідерами зростання стали компанії циклічних споживчих товарів (+1,38%), охорони здоров'я (+0,44%) і ІТ (+0,41%). В аутсайдерах опинилися папери енергетичних компаній (-1,81%).

Новини компаній

Акції Match Group (MTCH: +10,3%) позитивно відреагували на новину про зниження комісій в магазині додатків Google.

Crocs (CROX: +9,3%) успішно відзвітувала за третій квартал: її виручка і прибуток перевищили консенсус аналітиків.

IBM (IBM: -9,6%) представила слабкі квартальні результати: виручка недотягнула до прогнозів, маржинальність знизилася, хоча прибуток збігся з консенсусом аналітиків.

Ми очікуємо

Американські сенатори продовжують пошуки компромісного рішення щодо програми соціальних витрат. Найімовірніше, учасники переговорів скоротять чергову програму стимулювання економіки до $2 трлн і нижче. Сенатор Кірстен Сінема як і раніше наполягає відмовитись від збільшення податкових ставок для підприємств, осіб з високими доходами і виплат на приріст капіталу. Але за рахунок прийняття цих змін в податкове законодавство бюджет міг би отримати додатково близько $850 млрд.

Число первинних заявок на допомогу по безробіттю минулого тижня оновило мінімум, кількість повторних звернень за допомогою впало до найнижчого рівня з початку пандемії. Це свідчить про поступове поліпшення ситуації на ринку праці після скасування в минулому місяці більшості додаткових соціальних виплат.

Азіатські фондові майданчики завершили сесію 21 жовтня в плюсі. Японський Nikkei 225 виріс на 0,34%, гонконгський Hang Seng піднявся на 0,42%, китайський CSI 300 додав 0,64%. EuroStoxx 50 з відкриття зростає на 0,86%.

Ставка 10-літніх трежеріс піднялася до 1,68%. Ціна на ф'ючерс Brent опускається нижче $85 за барель. Золото знижується до $1781 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4520-4570 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance залишається на позначці в 58 пунктів.

Технічна картина

S&P 500 напередодні оновив історичний максимум. Індикатор MACD сигналізує про сильні позиції «биків», а RSI наближається до зони перекупленності, хоча і зберігає певний потенціал зростання. Індекс широкого ринку прагне до верхньої межі висхідного каналу, однак позитивний імпульс поступово згасає. Це дає підставу очікувати короткострокову корекцію до найближчого рівня підтримки в області 50-денної ковзної середньої.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»