Ринок США: огляд і прогноз на 24 червня. В очікуванні імпульсу до зростання

Ринок напередодні

23 червня торги на американських фондових майданчиках завершилися різноспрямовано. Індекс S&P 500 знизився на 0,11%, до 4242 пунктів, Nasdaq виріс на 0,13%, а Dow Jones втратив 0,21%. Практично всі галузі продемонстрували скромну змішану динаміку. Сильніше за всіх просіли сектора комунальних послуг (-1,05%) і сировини і матеріалів (-0,62%). Краще за інших виглядали компанії циклічних споживчих товарів (+ 0,63%). Ринки перебувають в очікуванні драйверів зростання після просадки минулого тижня.

Новини компаній

Nikola (NKLA: 4,3%) повідомила про інвестиції в розмірі $50 млрд в Wabash Valley Resources, а саме в її водневий проект в Індіані.

Patterson Cos. (PDCO: -11,8%) представила змішані квартальні результати, а також слабкий гайданс на 2022 фінансовий рік.

Moderna (MRNA: -4,2%): у США зафіксували понад 1200 випадків міокардиту і перикардиту серед молодих людей, котрі користувались вакциною компанії.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють змішану динаміку після відносно спокійною торгової сесії напередодні під час відсутності значимих новин.

Політика і риторика ФРС залишаються у фокусі уваги інвесттовариства. Крім того, важливими темами, що визначають настрій і поведінку гравців ринку, як і раніше є інфляція, досягнення показниками ліквідності пікових рівнів, очікувані темпи зростання ВВП і перерозподіл капіталу між акціями «зростання» і «вартості».

Вчора продовжилися переговори президента Джо Байдена з сенаторами з приводу інфраструктурного плану: попередньо узгоджений пакет в обсязі $1,2 трлн проти $2 трлн, заявлених спочатку.

Напередодні вийшли дані по продажах нового житла за травень, які виявилися нижчими за очікування: 769 тис. Проти консенсусу в 870 тис. Найслабша динаміка була відзначена в південній частині країни. Проте індекс ділової активності у виробничому секторі в червні виявився вищим за прогнози, що відображає впевненість учасників ринку в наближенні відкриття економік світу.

Апетит до ризику вище середнього. Прибутковість 10-річних трежеріс знаходиться на рівні 1,50%. Ціна на ф'ючерс Brent зростає до $76 за барель. Золото коливається поблизу $1780 за тройську унцію.

Ми очікуємо, що майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4230-4280 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance падає до 47 з 100, відображаючи реакцію інвесторів на нові економічні реалії після зміни риторики ФРС з ультрам'якої на «яструбину».

Технічна картина

Технічно S&P 500 продовжує рух в довгостроковому висхідному тренді. Напередодні індекс широкого ринку консолідувався поблизу історичного максимуму. Індикатор RSI продовжує вказувати на перевагу «биків», при цьому потенціал для подальшого зростання залишається значним. Базовим сценарієм є рух до нових історичних максимумів після короткочасної консолідації.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»