Ринок США: огляд і прогноз на 25 червня. Досягнуто консенсусу з інфраструктурного плану

Ринок напередодні

24 червня американські фондові майданчики закрилися в зеленій зоні. S&P 500 піднявся на 0,58%, до 4266,49 пункту. Dow Jones збільшився на 0,95%, а Nasdaq додав 0,69%. Лідерами зростання стали фінансові (+ 1,21%), енергетичні (+ 0,85%) і телекомунікаційні компанії (+ 0,81%). Гірше за ринок торгувалися папери сектора нерухомості (-0,45%) на тлі підвищення 30-річних ставок за іпотечними кредитами і комунальних послуг (-0,10%). Головним драйвером ринку стало досягнення двопартійного угоди з інфраструктурного пакету, що позитивно вплинуло на компанії «вартості».

Новини компаній

Акції Trade Desk (TTD: + 16%) зросли разом з іншими AdTech-компаніями на тлі заяви про відстрочку (до 2023 року) поетапної відмови від сторонніх файлів cookie в Google Chrome.

Arcus Biosciences (RCUS: + 15.5%) повідомила про позитивні результати проміжного дослідження з лікування раку легенів.

Акції Rite Aid (RAD: -14,5%) впали на тлі змішаних квартальних результатів і зниження прогнозів по прибутку.

Ми очікуємо

Сьогодні на світових фондових майданчиках спостерігається позитивна динаміка.

Після зустрічі з двопартійної групою сенаторів президент Джо Байден оголосив про досягнення консенсусу щодо реалізації інфраструктурного плану. Як і очікувалося, витрати на вісім років складуть $1,2 трлн. Буде виділено $ 109 млрд на модернізацію доріг і мостів, $ 66 млрд на залізничну мережу, $ 65 млрд на широкосмуговий зв'язок, $ 55 млрд на водну інфраструктуру і $ 49 млрд на громадський транспорт. План не передбачає нових податків, при цьому фінансування буде здійснюватися за рахунок скорочення податкового розриву, перенаправлення невикористаних федеральних допомоги з безробіття і невитрачених коштів, виділених для підтримки постраждалих від пандемії. Пізніше Байден зазначив, що інфраструктурний план повинен просуватися в поєднанні з більш великим пакетом допомоги (можливий обсяг - близько $4 трлн), орієнтованим на інші пріоритети демократів.

ФРС оголосила про результати стрес-тесту, проведеного в 2021 році відповідно до закону Додда-Франка (DFAST), які показали, що великі фірми характеризуються достатнім обсягом капіталу для покриття збитків в стресових умовах. Як наслідок, всі додаткові тимчасові обмеження на розподіл капіталу закінчуються 30 червня відповідно до попередньої заяви.

Апетит до ризику помірний. Прибутковість 10-річних трежеріс збільшується до 1,488%. Ф'ючерс Brent торгується на рівні близько $75,56 за барель. Золото зростає до $1782 за тройську унцію.

Ми очікуємо, що майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4255-4280 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance зростає до 53 з 100, відображаючи реакцію ринку на досягнення консенсусу з інфраструктурного плану.

Технічна картина

Технічно S&P 500 продовжує рух в довгостроковому висхідному тренді. Напередодні індекс широкого ринку досяг нового історичного максимуму. Індикатор RSI продовжує вказувати на перевагу «биків», при цьому потенціал для подальшого зростання залишається значним. Найближчий опір розташовується на рівні 4300 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»