Ринок США: огляд і прогноз на 25 жовтня. В очікуванні узгодження інфраструктурного проєкту

Ринок напередодні

Торги 22 жовтня на американських фондових майданчиках завершилися переважно в червоній зоні. Індекс S&P 500 опустився на 0,11%, до 4545 пунктів, а Nasdaq знизився на 0,82%, лише Dow Jones додав 0,21%. Лідерами зростання стали фінансовий сектор (+1,32%), а також енергетична галузь (+0,93%), яку підтримало триваюче підвищення цін на нафту. В аутсайдерах після виходу слабкого звіту Snap (SNAP) виявився телекомунікаційний сектор (-2,28%).

Новини компаній

American Express (AXP: +5,5%) відзвітувала за третій квартал краще за очікування ринку по виручці і прибутку. Крім того, компанія підвищила фінансовий прогноз на поточний рік.

Виручка Snap (SNAP: -26,6%) за третій квартал перевищила консенсус, але прогноз на жовтень-грудень виявився гіршим, ніж припускали аналітики. Відзначається зниження попиту на рекламу через зміни в політиці конфіденційності Apple iOS.

Звіт Intel (INTC: -11,7%) вказав на слабкість хмарного сегмента. Прогноз на 2022 рік виявився нижчим за очікування.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють змішану динаміку. Учасники ринку продовжують стежити за переговорами щодо законопроєкту про соціальні видатки. У неділю президент Байден з сенатором Манчіні досягли деякого прогресу в узгодженні фінансування для реалізації цього плану в обсязі $2 трлн. Спікер нижньої палати Ненсі Пелосі заявила CNN, що демократи практично прийшли до компромісу щодо обсягу витрат на соціальні потреби. За її словами, законопроєкт узгоджений на 90%, але остаточний обсяг його фінансування спікер не уточнила. Пелосі сподівається, що «двопартійний» план інфраструктурних реформ і соціальних витрат буде прийнятий до кінця поточного тижня. Очікується, що сенатори-демократи представлять пропозиції щодо зміни оподаткування для мільярдерів і додаткового фінансування стимулюючих програм уже в понеділок. Деякі питання, пов'язані з програмою оплачуваних відпусток, ціноутворенням для рецептурних ліків і фінансуванням програм, пов'язаних з проблемами зміни клімату, поки залишаються без відповідей.

Все більше уваги привертає дискусія про збої в ланцюжках поставок, які підсилюють і розширюють інфляційний тиск, оскільки додаткові витрати виробників включаються в споживчі ціни. Закриття заводів в Азії, нестача контейнерів, вантажівок і складських потужностей загрожують проблемами для компаній напередодні сезону святкових покупок.

Азіатські фондові 22 жовтня продемонстрували змішану динаміку. Японський Nikkei 225 знизився на 0,71%, гонконгський Hang Seng додав 0,02%, китайський CSI 300 додав 0,4%. EuroStoxx 50 з відкриття зростає на 0,04%.

Ставка 10-літніх трежеріс знизилася до 1,65%. Ціна на ф'ючерс Brent тримається вище $85 за барель. Золото дорожчає до $1802 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4520-4570 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance підвищився до 60 пунктів.

Технічна картина

S&P 500 напередодні оновив історичний максимум. Індикатор MACD сигналізує про сильні позиції «биків», а RSI наближається до зони перекупленності, хоча і зберігає певний потенціал зростання. Індекс широкого ринку прагне до верхньої межі висхідного каналу, однак позитивний імпульс поступово згасає. Це дає підставу очікувати короткострокову корекцію до найближчого рівня підтримки в області 50-денної ковзної середньої.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»