Ринок США: огляд і прогноз на 26 серпня. У центрі уваги - симпозіум в Джексон-Хоул

Ринок напередодні

Сесія 25 серпня на американських фондових майданчиках завершилася в плюсі. Індекс S&P500 виріс на 0,22%, до 4496 пунктів. Dow Jones піднявся на 0,11%, Nasdaq додав 0,15%. Лідером зростання на тлі підвищення прибутковості трежеріс став фінансовий сектор (+1,21%). В аутсайдерах під тиском з боку фарми виявився сектор охорони здоров'я (-0,26%).

Новини компаній

Рітейлер спортивних товарів Dick's Sporting Goods (DKS: +13,3%) відзвітував краще очікувань інвесторів. Річний прогноз був підвищений і виявився вищим консенсусу. Компанія збільшила дивіденди, розширила програму buy back і має намір виплатити спецдивіденди.

Виробник устаткування для зберігання даних Western Digital (WDC: +7,8%) веде переговори щодо злиття з Kioxia. Сума угоди може перевищити $20 млрд.

Акції Cassava Sciences (SAVA: -31,4%) впали на тлі публікації статті про сумнівність результатів випробувань simufilam.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють змішану динаміку. Інвестори зайняли вичікувальну позицію напередодні симпозіуму в Джексон-Хоул. Передбачається, що подробиці про терміни згортання програми QE будуть розкриті Джеромом Пауеллом в ході його виступу 27 серпня.

Напередодні кілька членів ФРС висловили занепокоєння з приводу сплеску захворюваності COVID-19 в США. Цей фактор здатний відсунути терміни початку згортання покупок активів та інших стимулюючих заходів. До моменту прийняття рішення про перегляд параметрів стимулювання не виключено погіршення макроекономічної статистики, яка для ФРС виступає основним орієнтиром при визначенні курсу грошово-кредитної політики. Учасники ринку як і раніше впевнені, що до згортання масштабних програм підтримки економіки регулятор приступить в кінці поточного або на початку наступного року.

Після повного схвалення вакцини Pfizer-BioNTech інвесттовариство розраховує на активізацію прищепної кампанії, в першу чергу за рахунок можливого введення обов'язкової вакцинації співробітників. Є підстави припускати, що дозвіл FDA зменшить побоювання населення з приводу безпеки та ефективності вакцин. При збереженні непростої епідеміологічної ситуації обсяги вакцинації в Штатах знову наближаються до 1 млн на день.

Азіатські фондові майданчики продемонстрували переважно негативну динаміку. Гонконгський Hang Seng знизився на 1,08%, китайський CSI300 впав на 1,97%, японський Nikkei225 додав символічні 0,06%. EuroStoxx50 втрачає 0,28%.

Апетит до ризику відновлюється. Ставка 10-річних трежеріс зросла до 1,34%. Ціна на ф'ючерс Brent знижується до $70,5 за барель. Золото падає до $1786 за тройську унцію.

Очікуємо, що майбутню сесію S&P500 проведе в діапазоні 4470-4520 пунктів.

Макростатистика

Сьогодні будуть опубліковані дані по кількості первинних заявок на допомогу з безробіття в США (консенсус: 349 тис. проти 348 тис. тижнем раніше).

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance знизився до 57 пунктів, відображаючи спокійний новинний фон напередодні симпозіуму ФРС в Джексон-Хоул.

Технічна картина

S&P500 продовжує рух у висхідному тренді. Минулого тижня бенчмарк продемонстрував відскік від підтримки на рівні 4370 пунктів і відновив зростання. Найближчим часом «бики» тестуватимуть рівень 4500 пунктів. Для розвороту тренда S&P500 повинен закріпитися нижче підтримки на позначці 4370 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»