Ринок США: огляд і прогноз на 27 травня. Ослаблення драйверів зростання

Ринок напередодні

26 травня торги на американських фондових майданчиках закрилися в зеленій зоні. S&P500 виріс на 0,19%, до 4196 пунктів. Nasdaq додав 0,59%, Dow Jones піднявся на символічні 0,03%. Лідером зростання став енергетичний сектор (+0,93%), відновлюючись після багатоденного зниження. Сектор циклічних споживчих товарів (+0,9%) демонструє позитивну динаміку на очікуваннях продовження тенденції до відкриття економіки. У числі аутсайдерів опинилися компанії сектора охорони здоров'я (-0,56%) через скептичне ставлення інвесторів до сегменту медичних пристроїв і тиск на аптечні мережі у зв'язку із планами Amazon вийти на ринок офлайн-аптек.

Новини компаній

Ford Motor (F: +8,5%) оновив корпоративні прогнози. Компанія має намір досягти операційної маржинальності у 8% до 2023 року і інвестувати $30 млрд в сегмент електричного транспорту до 2025-го.

Walgreens Boots Alliance (WBA: -4%) знаходиться під тиском після заяви Amazon про намір вийти на ринок офлайн-аптек.

Comcast (CMCSA: +2,1%) заявила, що не планує проведення угод M&A і відновлює зворотний викуп акцій.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють помірно негативну динаміку. Переговори між партіями щодо інфраструктурної програми США затягуються. Білий дім заявив, що готовий продовжити обговорення після 31 травня. Сьогодні республіканці представлять чергову пропозицію по стимулюючому пакету в обсязі, що не перевищує $1 трлн, що істотно менше $1,7 трлн, рекомендованих раніше демократами. Досягненню угоди також перешкоджають розбіжності за складом і способам фінансування законопроекту. При цьому багато демократів пропонують відмовитися від переговорів і просувати законопроект по партійній лінії, плануючи досягти прогресу до липня.

Вчора представники ФРС вперше офіційно заявили про можливість почати обговорення щодо скорочення обсягів викупу активів. За словами члена ради ФРС Рендала Куорлса, таке питання може бути піднято на найближчих засіданнях, якщо дані з безробіття і інфляції перевершать очікування. У вівторок президент Федерального резервного банку Сан-Франциско Мері Дейлі говорила про те, що ФРС обговорює згортання політики QE, але поки не робить ніяких дій. Ці коментарі дещо відрізняються від заяв Пауелла минулого місяця про те, що ще не настав час навіть замислюватися про скорочення обсягів QE.

Азіатські фондові майданчики продемонстрували змішану динаміку. Гонконгський Hang Seng опустився на 0,18%, китайський CSI300 додав 0,33%, а японський Nikkei225 скоротився на 0,33%. EuroStoxx50 зростає на 0,05%.

Апетит до ризику помірний. Ставка за 10-річними трежеріс підвищується до 1,57%. Ф'ючерс на нафту Brent падає до $68,15 за барель. Золото торгується на рівні $1900 за унцію.

Очікуємо, що майбутню сесію S&P500 проведе у діапазоні 4150-4200 пунктів.

Макростатистика

Сьогодні буде опублікована щотижнева статистика по кількості первинних заявок на допомогу з безробіття в США. Ринок очікує зниження їх кількості до 427,5 тис. у порівнянні з 444 тис. тижнем раніше.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance зберігається на рівні 62 зі 100, як і раніше відображаючи надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки в поточному році. Інфляція залишається у центрі уваги, проте фокус поступово переміщується на баталії навколо інфраструктурного пакету у Конгресі.

Технічна картина

Технічно S&P500 як і раніше знаходиться у довгостроковому висхідному тренді. Короткострокові перспективи бенчмарка помірно позитивні, оскільки індикатор MACD майже перейшов на позитивну територію, а RSI залишається вище 50. Найближчий опір розташовується на рівні історичного максимуму 4238 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»